Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

woensdag 23 december 2020

Noordwolde, een rondje FLAL

Vandaag werd er weer gewandeld, ik ging samen met Ate op stap. Op de site van de FLAL staat een aantal wandeltochten om zomaar een keer te lopen en dat deden we dus. Helaas waren de weersvoorspellingen gisteravond niet echt positief, maar daar lieten wij ons natuurlijk niet door tegenhouden.


Tot ons grote geluk was het bij vertrek om negen uur droog. En dat bleef het het eerste uur ook. Aan de ondergrond was soms wel te zien dat er behoorlijk wat water naar beneden is gekomen, maar gelukkig konden we tussen de plassen door laveren.







Na dat eerste uur werd het echt noodzakelijk om de poncho aan te trekken en we vervolgden onze weg dan ook als een soort wandelende michelinpoppetjes.


En zo bereikten we Vledder. Na een klein stukje door Vledder, werden we er met een wijde boog weer omheen gestuurd. Ergens in die wijde boog kwamen we langs een camping. Omdat we wel toe waren aan een pauze, keken we of er ergens een gebouw met een afdakje was waar we konden zitten. Die vonden we helaas niet. Wel zagen we een stacaravan met een veranda langs de rand van het park. Toen er in de afrastering een hekje bleek te zitten, besloten we om dan toch maar van dit plekje gebruik te maken. Er stonden stoelen en een tafel en het was er droog. Na een aangenaam verpozen hebben we alles weer keurig netjes achtergelaten. Wat waren we blij met dat plekje.





Na deze pauze was het droog, toch hingen we de poncho's weer om, want die natte kledder wil je toch niet in je tas hebben. We kwamen terecht op de voormalige schietbaan, een stukje geschiedenis. Vooral de tekst op het (tweede) bord gaf de toenmalige tijdsgeest weer: Leer ze den wapenhandel, gij bezuinigt niet alleen maar bevordert een kloeken geest in ene kloek lichaam.






Na verloop van tijd begon het weer te regenen en dat bleef zo tot we Wilhelminaoord en later Noordwolde weer bereikten. We liepen glibberend en slippend over de bospaden, maar ondanks dat was het een lekker dagje buiten spelen.






Geen opmerkingen: