Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 23 oktober 2010

Leuk ding 1

De definitie van iets leuks doen varieert in dit gezin van persoon tot persoon. Voor het wandelmannetje heeft iets leuks doen vaak te maken met voetbal, wandelen of een andere vorm van sport. Vandaag ging het dus om voetbal. Omdat er geen competitie was i.v.m. de herfstvakantie, had de vereniging een onderling 4x4 toernooi georganiseerd.

Helaas voor zoonlief zat hij in team Feijenoord. Hij heeft niks, echt HELEMAAL NIKS met Feijenoord............ Wat het dan wel weer een beetje goedmaakte is dat één van zijn beste vrienden bij hem in het team zat. Gelukkig maar. Individueel had Feijenoord zeker niet de beste spelers, maar als team speelden ze geweldig.

Er werd goed overgespeeld, als er een verdediger mee ging naar voren, bleef één van de anderen achter, de 3 jongens en het ene meisje gingen niet voor eigen succes, maar gaven de bal af aan diegene die in scoringspositie stond en ze wonnen........

De eerste wedstrijd, de tweede wedstrijd, de derde wedstrijd, na veel inzet de vierde wedstrijd (2-1), de vijfde wedstrijd...... En in het speelschema waren zij het enige team dat geen rust tussendoor had, zij waren de laatste (7e) speelronde vrij. En de zesde wedstrijd moesten ze tegen de nummer 2 en die had net rust gehad. Pfffffffff en ze waren moe. Al 5 wedstrijden van 12 minuten achter elkaar en dan de belangrijkste, om de eerste plaats, direct na die 5 wedstrijden tegen een uitgeruste nummer 2.

Ze mopperden, want het was niet eerlijk en ze waren zo moe en..... en..... en nog veel meer....... Toen werd er drinken gebracht. Wat daar inzat weet ik niet, maar die laatste wedstrijd gingen ze als de brandweer. Het duurde zeker 8 minuten voor er werd gescoord, maar uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 5-1.

In de kantine kregen alle deelnemers een vaantje, een pen, twee stickers en een zakje snoep. En de winnaars kregen een standaardje. Feijenoord nummer 1!!!!!!! De reacties van de aanwezige volwassenen waren voornamelijk sarcastisch, maar het team was zeer tevreden.

Het wandelmannetje was/is natuurlijk reuzetrots. Het standaardje verhuist de hele dag al met hem mee. Maar het was echt, echt, echt het allerleukste geweest, als hij had gewonnen met Ajax of Heerenveen.

Geen opmerkingen: