Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 2 oktober 2010

Goed doen.......

Vandaag met mams en dochterlief naar de droomdekendag geweest. Dat dochterlief meeging deed een beetje zeer, want ze kon daardoor niet hockeyen. En wij zijn toch van het principe, je doet een teamsport, dus je laat jouw team niet zomaar in de steek....... En zeker niet omdat er andere leuke dingen zijn. Aan deze beslissing is dan ook overleg met de coach vooraf gegaan En dochterlief kon/mocht wel een keer een wedstrijd missen, vond de coach. Mij kostte het wat moeite om dat te accepteren, maar oké, het ging wel om een goed doel en daar kun je niet vroeg mee beginnen.

Nou ja, in ieder geval zaten wij voor half 9 in de auto op weg naar Hooglanderveen. Daar, in de Ambiance Houtrust, kwamen zo'n 100 dames bijeen om dekens te quilten voor die kinderen die zo'n deken zo hard nodig hebben. Het is een dag van werken aan, delen met, genieten van en veel ontroering. Evert Jan van stichting "De Regenboogboom" vertelde over zijn ervaringen met zieke kinderen. Vooral het voorlezen van een aanvraag voor een droomdeken leverde hem en ook veel van de aanwezige dames een brok in de keel op.

Gelukkig verliep de dag vooral positief. Iedereen heeft hetzelfde doel en de saamhorigheid is groot. Stoffen worden geruild, patronen uitgewisseld, nieuwe contacten opgedaan en ervaringen gedeeld. Dochterlief hielp met het uitzoeken van stofjes en ging vervolgens zelf aan het frobelen. Na een ruim uur kwam ze tot de conclusie dat ze de volgende keer zelf maar een naaimachine moest hebben. Omdat dat veel sneller gaat en omdat ze dan de volgende keer ook aan droomdekens kon werken......, dus. Inderdaad is jong geleerd, oud gedaan. (Hopen wij!)

Uiteindelijk heeft deze dag 163 droomdekens opgeleverd. Dat is natuurlijk niet het resultaat van deze dag alleen. Veel dames zijn thuis al volop aan het quilten geweest, alleen of met een groep en deze dekens worden op zo'n dag ingeleverd. Natuurlijk is het succes groot, maar de ervaring leert dat deze dekens voldoende zijn om de aanvragen van 2 maanden te dekken. Er worden namelijk zo'n 75 dekens per maand verzonden. Natuurlijk komen er in de loop van het jaar veel dekens binnen, maar op het moment is de droomdeken ook ontdekt door vele ziekenhuizen die dekens aanvragen voor kinderen die voor de eerste keer bestraling moeten ondergaan en dan een deken mogen uitkiezen. Om deze vervolgens te houden voor het vervolg van hun behandeling. Daarom zijn er nog zoveel dekens nodig.....

De volgende droomdekendag willen wij er dan ook weer bij zijn. Deze zal ergens in februari gehouden worden. Natuurlijk zijn tot die tijd alle bijdragen, in de vorm van dekens of een financiële bijdrage van harte welkom.

Voor meer infromatie zie: http://www.regenboogboom.nl/droomdekentjes

Geen opmerkingen: