Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

woensdag 21 februari 2024

De grotten van Valkenburg

Na een rustige nacht werd ik om een uur of acht wakker. Omdat de Wandelkerel een uitslaper is, pakte ik mijn boek en las nog lekker een uurtje weg. net na negenen werd ook de Wandelkerel wakker en deden we wat nodig was. Om kwart over tien checkten we uit en brachten we de koffers naar de auto. Daarna liepen we nog even naar het centrum voor een kop koffie en iets wat voor een ontbijt door zou kunnen gaan. Het werd een stuk vlaai. Overigens was de koffie en de thee an sich ook al uitgebreid met een stukje vlaai en een advocaatje. Nadat we twee bakkies hadden gedaan, hadden we ontbijt en lunch gehad.......






We liepen terug naar de auto en reden naar de parkeerplaats die we gisteren hadden ontdekt. We konden nog even rustig rondkijken voor we de eerste grot ingingen, gelukkig was er het een en ander te zien.








De eerste grot, of eigenlijk groeve, die we bezochten was de Roebroekgroeve. Dit is een particuliere groeve die in de Tweede Wereldoorlog door de  Duitsers is gebruikt. Dat was vooral te merken aan de vloer, die was voorzien van een strakke, vlakke betonlaag. 

In de groeve werden we gewezen op de vleermuizen die er hun winterslaap hielden  en verder kregen we een rondleiding  en veel informatie.








Toen we weer buiten stonden, hadden we ruim de tijd voor ons volgende ondergrondse avontuur, een bezoek aan de Fluweelengrot. We besloten om een stuk te gaan lopen. We zwierven door het centrum, bezochten de Lourdesgrot, waar ik natuurlijk een kaarsje brandde, liepen over de Cauberg en streken neer op een terras voor een drankje, het was heerlijk om even zo te slenteren en te kletsen.
















We waren keurig op tijd bij de Fluweelengrot.  het eerst wat ons opviel toen we binnen waren, was dat de ondergrond hier veel ongelijker was dan in de Roebroekgroeve, hier was duidelijk geen beton gestort. Verder lieten we ons verrassen door de gids en volgden we braaf de lamp.















De gids loodste ons weer bovengronds bij kasteel Valkenburg. Hier maakten de Wandelkerel en ik nog een uitgebreide ronde voor we weer naar de auto gingen.













We zaten nog maar net in de auto of het begon te regenen, precies op tijd op weg naar huis dus. Onderweg maakten we nog een korte stop, we trakteerden onszelf op een broodje gebakken ei met wat te drinken. Het was een heerlijk doordeweeks weekendje weg samen, fijn om dat te doen met de Wandelkerel.

Geen opmerkingen: