Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 12 augustus 2023

Verhuizen

Schoonpapa woont al zo'n 70 jaar in hetzelfde huis, een boerderij zo'n twee kilometer buiten de dorpskern. Jarenlang heeft hij hier zijn koeien gemolken en zijn jongvee gevoerd en al vele jaren woont hij in zijn eentje in dat grote huis. Nu hij steeds ouder wordt, wordt het allemaal teveel. Niet alleen het huis zelf, maar ook de tuin en alle onderhoud dat erbij komt kijken. En omdat hij sinds een jaar of twee geen rijbewijs meer heeft, is hij ook langzaam eenzaam aan het worden.

Na veel gesprekken gaf hij toe dat het niet meer ging en dat hij beter kon gaan verhuizen naar de dorpskern en naar een kleiner onderkomen. Dat is een langdurig proces geweest en toen hij eindelijk toegaf dat het niet meer ging, was er natuurlijk niet zomaar een ander huis. Maar nu is het eindelijk gelukt, hij heeft een appartementje op de begane grond van het plaatselijk woon- en zorgcentrum. Van dat appartementje moesten eerst de badkamer en de keuken gerenoveerd worden en toen dat klaar was, kon de familie aan het werk. Behang trekken, vloerbedekking verwijderen, schilderen, nieuwe vloerbedekking leggen, plinten bevestigen, lampen ophangen en nou ja, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Kinderen, klein- en zelfs achterkleinkinderen zijn allemaal bezig geweest om er een paleisje van te maken voor de beste man.


















En vandaag was het zover, hij ging verhuizen. Helaas ging het niet zoals gepland, maar uiteindelijk om een uur of 4 zat schoonpapa in zijn nieuwe appartement en lieten we hem alleen. Hij zat prinsheerlijk in zijn stoel en wilde graag even rustig zitten en bijkomen. na een laatste knuffel lieten we hem dus met rust.

We hopen allemaal dat hij zijn draai vindt daar en vooral dat hij wat meer aanspraak heeft, want dat verdient hij, de lieverd....

Geen opmerkingen: