Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 31 oktober 2015

Smakelijk eten

In het kader van luie moeders de opvoeding, moeten de schatjes vanaf nu allebei eens in de veertien dagen koken. Ze hebben dan de keuze om te koken op vrijdag, zaterdag of zondag en ze mogen zelf bepalen wat ze koken.

De Wandelkerel was als eerste aan de beurt en omdat hij weinig tot geen kookervaring heeft, koos hij voor een lekker simpel of lekker, simpel pastagerecht. Daarbij was mijn aanwezigheid zeer gewenst, zodat ik zijn eerste stappen op het culinaire gebied kon begeleiden. Dat ging wel ten koste van het foto's maken.....

Want deze tomaatjes werden pas toegevoegd,....

......, toen de saus verder al klaar was.

Maar het ziet er goed uit!!!

Nog even spaghetti koken.


En gelijk maar hygiëneregels toepassen. De lepel die in je mond gaat mag niet in de pan!!!

Smaakt het????

Blijkbaar wel, want even later hadden we allemaal een bord vol....

Een week later was Dochterlief aan de beurt. En zij is gek op koken en heeft al veel vaker gekookt. Ik werd dan ook de keuken uitgebonjourd en mocht me nergens meer mee bemoeien. Mevrouw had zelf een recept uitgezocht, Hete Bliksem!!!

 
 
Stiekem wilde ze toch wel hulp. Papa mocht de aardappels schillen...


En de appels ook.....


Alle ingrediënten klaar....

Laagje voor laagje in de ovenschaal.


Werk in uitvoering......
(PS "Mijn haar zit best goed eigenlijk.") 


Nog even in de oven......

...... en eet smakelijk!!!!!

En deze luie moeder opvoedkundige geniet elke week van een heerlijke maaltijd!!!!

Geen opmerkingen: