Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

vrijdag 10 mei 2013

Groene vingers

De potjes met zaadjes in de vensterbank hebben het de afgelopen week erg goed gehad. De meeste potjes waren behoorlijk gevuld met groen, dus werd het tijd om ze in de moestuin te zetten. Daarom vertrokken Dochterlief en ik vanmiddag richting de tuin van Paps en Mams, waar Dochterlief haar eigen moestuin heeft. Afgelopen week had opa al gezorgd voor een stellage met gaas, zodat de vogels in ieder geval niet aan de groentes kunnen komen.

De sla en tomaten moeten nog even doorgroeien voor ze de moestuin in kunnen, maar de rest moest meer ruimte hebben. En dan heb je soms "pech" niet omdat het niet wil, maar juist omdat het te goed wil. De wortelen waren zo goed opgekomen, dat we die eerst moesten verspenen. Die zijn dus nog niet in de moestuin terecht gekomen, maar in een tijdelijk onderkomen. Daar mogen ze nog even hun best doen, zodat ze binnenkort ook de moestuin inkunnen.



De rest van de vensterbankoogst kreeg een plekje in de fietsmand van Dochterlief, samen met haar laarzen en een paar sokken. Want je denkt toch niet dat ze met regenlaarzen aan over straat gaat als de zon schijnt. Zelfs niet als het halve dorp op vakantie is en het overgrote deel van de achterblijvers allang in de tuin zit te genieten van het zonnetje.



Samen met opa ging ze aan de slag. Eerst nog even onkruid wieden, toen regels spitten, plantjes erin zetten en water geven....







En nu wachten op de eerste oogst. En nog wat nieuwe zaadjes opkweken. We hebben nog paprika- en peperzaadjes, we willen nog boontjes en straks natuurlijk een tweede ronde met bietjes, radijsjes en broccoli.

Maar voor het zover is, eerst alles weer netjes opruimen!!!


Geen opmerkingen: