Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

maandag 6 mei 2013

Broer en zus

Dochterlief had al enkele maanden elke keer last van haar oor. Soms werd ze zelfs middenin de nacht jammerend van de pijn wakker. Na weer een gebroken nacht besloten we de huisarts maar eens te raadplegen. Na een inspectie van het oor was de conclusie dat er een flinke prop in haar oor zat. Helaas lukte het niet om de prop te verwijderen. Dus gingen we naar huis met het advies elke dag een beetje olie in haar oor te doen, zodat de prop zachter werd. En vandaag moest ze terugkomen om de prop te laten weg halen.

Ik moest werken en manlief was net bij de fysiotherapeut geweest en was meer dan op. Dochterlief vond het een beetje eng om de prop te laten verwijderen en zo kwam het dat haar grote broer met haar meeging. Volgens de Wandelkerel keken de mensen in de wachtkamer erg vreemd toen ze met zijn tweeën naar de spreekkamer vertrokken. De huisarts vroeg waarom Dochterlief haar grote broer had meegenomen en na de uitleg kwam hij tot de conclusie dat ze toch maar bofte met zo'n grote broer.

Het verwijderen van de prop was zo gebeurd, de Wandelkerel was onder de indruk van het feit dat zo'n groot ding in haar oor paste en Dochterlief was blij dat de problemen met haar oor zijn opgelost.

En Manlief en ik? Wij zijn blij dat onze schatjes het zo goed met elkaar kunnen vinden en hopen dat ze elkaar zo blijven steunen. Nu en later......

1 opmerking:

Wandelmams zei

Ik ben trots op zulke stoere, zelfstandige schatjes.