Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

vrijdag 17 mei 2013

Anderen helpen....

Anderen helpen kan op heel veel manieren. Gewoon door er te zijn, door te luisteren, door een ontbijtje te maken of boodschappen te doen, door op te passen op een kind, door te lachen of te huilen en natuurlijk door geld in te zamelen.

Vandaag hield de school van Dochterlief een sponsorloop. Vorig jaar is het anderhalf jaar oude zoontje van één van de juffen overleden aan een energiestofwisselingsziekte. Op dat moment zat de Wandelkerel bij haar in de klas in groep 8. De groep 8 van dat jaar heeft veel voor zijn kiezen gehad. Dat heeft de onderlinge band in dat jaar versterkt, maar dat heeft ook zijn weerslag gehad op de kinderen in deze groep. Groep 8 hoort een jaar te zijn om nooit te vergeten en dat is het voor deze groep zeker geworden. Jammer genoeg waren er meer dieptepunten dan je kinderen van deze leeftijd zou gunnen, maar aan de andere kant heeft dit mede geleid tot een fanatstisch eindgala.

Maar goed, de sponsorloop. Alle kinderen deden mee. De groepen 1 en 2 liepen, in een rood shirt, een kwartier lang een kleine ronde. De groepen 3,4 en 5 liepen, in een wit shirt, een iets grotere ronde, gedurende een half uur. En de groepen 6, 7 en 8 liepen, in een blauw shirt, een ronde van 300 meter, en dat duurde 3 kwartier.

Dochterlief leende het wandelshirt van haar broer, zij ging tenslotte ook lopen, en ging vol goede moed naar school. Om 10 uur was de start en alle kinderen gingen vol enthousiasme op weg, aangemoedigd door veel ouders, opa's en oma's, meesters en juffen en andere belangstellenden!








Dochterlief heeft 17 rondjes gelopen, soms wandelend en soms rennend. Ze was zo dom geweest om haar puffer op school te laten liggen. Maar wij zijn trots op haar. Ze heeft 50 euro bij elkaar gelopen en dat is toch een super bedrag!!!!


Geen opmerkingen: