En om aan dat verlangen uiting te geven, bakte ik vandaag Tarte de Santiago. Die heerlijke amandeltaart die je in Spanje regelmatig als toetje krijgt. Ik stelde een recept samen uit drie verschillende recepten die ik op het www vond.
Tarte
de Santiago (Amandeltaart)
Ingrediënten
·
Gesmolten
boter, om het bakblik in te vetten
·
Bakpapier
·
300 gram
amandelmeel
·
200
gram amandel, grof gehakt
·
Rasp
van 1 citroen
·
1
theelepel gemalen kaneel
·
5
eieren
·
250g
basterd suiker (wit)
·
Poedersuiker
om de taart mee te bestuiven
Bereiding
1.
Verwarm
de oven voor op 200°C. Vet een 24 cm springvorm in met de gesmolten boter.
Bekleed alleen de bodem van de vorm met bakpapier.
2.
Klop de
suiker met de eieren luchtig met een mixer
3.
Voeg de
citroenrasp en de kaneel toe en klop nog even door
4.
Voeg de
amandelmeel beetje bij beetje toe en blijf mixen tot het amandelmeel goed is
verdeeld
5.
Voeg de
gehakte amandelen toe en schep deze met behulp van een spatel door het beslag
6.
Giet
het mengsel in de voorbehandelde vorm en zet onder in de voorverwarmde oven
gedurende 20 minuten of totdat er aan een breinaald geen deeg meer blijft
kleven. Wanneer de bovenkant te bruin wordt dek je de springvorm af met
bakpapier (ongeveer na de helft van de baktijd). Haal de taart uit de oven en
laat die minimaal 10 minuten op een rooster afkoelen. Verwijder daarna de
zijkant van de vorm. Laat de taart verder afkoelen.
7.
Verwijder
het bakpapier voorzichtig van de bodem. Zet het Santiagokruis op de taart en
bestuif de taart met gezeefde poedersuiker met behulp van een zeef. Verwijder
het kruis voorzichtig.
Het verlangen naar het echte wandelen is niet verdwenen, maar we hadden wel een heerlijk toetje bij de maaltijd die Dochterlief had gemaakt.
Krokante kip, pittige boontjes en krieltjes.
Volgende week weer een handwerkbericht, maar zo'n lekkere taart valt toch ook onder creatief bezig zijn, toch?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten