Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zondag 26 april 2020

52.296 Verlangen naar ofwel Tarte de Santiago

Deze week wordt het verlangen naar een "echte" wandeling steeds groter. Natuurlijk is het fantastisch dat ik hier in de omgeving prachtige wandelingen kan maken, maar wandelen is voor mij niet alleen het verschijnsel om je ene voet voor de andere te zetten, maar juist ook het sociale contact. Met vrienden tijdens georganiseerde wandelingen al dan niet in de buurt en op de Camino met al die mensen met verschillende nationaliteiten. Bovendien is het een jaar geleden dat ik met de Wandelkerel in Spanje liep, er komen nu weer zoveel herinneringen boven.

 

 



En om aan dat verlangen uiting te geven, bakte ik vandaag Tarte de Santiago. Die heerlijke amandeltaart die je in Spanje regelmatig als toetje krijgt. Ik stelde een recept samen uit drie verschillende recepten die ik op het www vond.

Tarte de Santiago (Amandeltaart)

Ingrediënten
·      Gesmolten boter, om het bakblik in te vetten
·      Bakpapier
·      300 gram amandelmeel
·      200 gram amandel, grof gehakt
·      Rasp van 1 citroen
·      1 theelepel gemalen kaneel
·      5 eieren
·      250g basterd suiker (wit)
·      Poedersuiker om de taart mee te bestuiven

Bereiding
1.    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een 24 cm springvorm in met de gesmolten boter. Bekleed alleen de bodem van de vorm met bakpapier.
2.    Klop de suiker met de eieren luchtig met een mixer
3.    Voeg de citroenrasp en de kaneel toe en klop nog even door
4.    Voeg de amandelmeel beetje bij beetje toe en blijf mixen tot het amandelmeel goed is verdeeld
5.    Voeg de gehakte amandelen toe en schep deze met behulp van een spatel door het beslag
6.    Giet het mengsel in de voorbehandelde vorm en zet onder in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten of totdat er aan een breinaald geen deeg meer blijft kleven. Wanneer de bovenkant te bruin wordt dek je de springvorm af met bakpapier (ongeveer na de helft van de baktijd). Haal de taart uit de oven en laat die minimaal 10 minuten op een rooster afkoelen. Verwijder daarna de zijkant van de vorm. Laat de taart verder afkoelen.
7.    Verwijder het bakpapier voorzichtig van de bodem. Zet het Santiagokruis op de taart en bestuif de taart met gezeefde poedersuiker met behulp van een zeef. Verwijder het kruis voorzichtig.

Het verwijderen van het kruis ging niet helemaal goed, hij viel half uit mijn hand, maar verder zag de taart en prima uit en hij smaakte heerlijk.







Het verlangen naar het echte wandelen is niet verdwenen, maar we hadden wel een heerlijk toetje bij de maaltijd die Dochterlief had gemaakt.

 Krokante kip, pittige boontjes en krieltjes.

 Volgende week weer een handwerkbericht, maar zo'n lekkere taart valt toch ook onder creatief bezig zijn, toch?

Geen opmerkingen: