Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

woensdag 5 december 2012

Surprises 2012, Taart!!!!

Inderdaad, die rare ronde dingen moesten taarten worden. En dochterlief hield zich aan het oorspronkelijke plan. Ze plakte toiletpapier over de kranten en schilderde haar taart mooi roze. Het was tenslotte een aardbeientaart.



Voor de "finishing touch" moesten we op pad, want ze had bedacht dat de watten erg geschikt zijn als toefjes slagroom. En samen met wat glitter vormden deze toefjes slagroom een prachtige "topping"! Vervolgens een mooi gedicht met een lintje erom en haar taart was ruim op tijd klaar.



Bij mij werd het (natuurlijk) weer een-klusje-op-het-nippertje. Dinsdagavond om half 7 was ik nog niet verder dan de basis van gaas met kranten. En schilderen was geen optie meer, want dan was het geheel niet op tijd droog. Dus viel ik terug op mijn vertrouwde lapjes. Ik besloot een hoes te maken in de vorm van een taart. Bovenop kaarsjes van vilt en een stuk lint als vulling. Maar het resultaat was er niet minder om. Sterker nog...



Mijn leerlingen hoopten allemaal dat mijn surprise voor hen was. Tja, dat lukte niet. Maar ook de surprises van de leerlingen waren dit jaar erg leuk!







En zo'n hoes van een taart kun je ook nog voor andere doeleinden gebruiken......


Geen opmerkingen: