Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 1 december 2012

52.30 Feestjurk

Zoals de traditie voorschrijft was het weer tijd voor nieuwe kleren voor de verjaardag van dochterlief. En waar haar broer de laatste jaren het liefst gekochte kleding kreeg, wil zij het liefst zelfgemaakte kleding. "Want dan heb ik iets wat niemand anders heeft." Dit jaar was ze erg duidelijk. Ze wilde een jurk, met een shirtje, legging en een vestje. Ik besloot om de jurk zelf te maken.

En dat vergt dan weer de nodige voorbereidingen. Stof kopen, patroon zoeken en uitraderen. En omdat ik een geborduurde stof uitkoos, wilde ik die ook nog zo op de stof leggen dat er een bepaald evenwicht ontstond.



Maar na de nodige voorbereidingen kon ik aan het werk. En na een paar uur achter de naaimachine, was de jurk klaar. Nu maar hopen dat de dame ook tevreden is.


Geen opmerkingen: