Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

donderdag 20 december 2012

Grapje......

Het Wandelmannetje had vandaag zijn vader even goed te pakken. Hij moest om 14.30 uur bij de orthodontist zijn. Normaal gesproken is hij op donderdag om 13.30 uur vrij, dus hij zou dat uurtje wel volmaken op school. Maar na de kerstviering op school, van 11.30 tot 12.30, bleek dat hij na afloop van deze viering al vrij was.

En het Mannetje had geen zin om twee uur te wachten op school, terwijl hij eigenlijk al vakantie had. En dus stapte hij op de fiets naar de ortho om daar te vragen of ze hem al eerder konden helpen. Daar wilden ze echt wel meewerken, maar ze gaven al wel aan dat hij toch nog wel even moest wachten. Dat vindt het Wandelmannetje geen enkel probleem, want in de wachtkamer ligt het Guinnessbook of Records en daar vermaakt hij zich wel mee. Dat betekent ook dat wij volgende week weer met allerlei rare en minder rare records worden geconfronteerd, want al die feitjes worden opgeslagen op de harde schijf van dat ventje.

Maar om terug te komen op de rode draad van dit verhaal, om 14.15 belde het Mannetje zijn vader met de vraag hoe laat hij bij de orthodontist moest zijn. Vader in de stress, want de afspraak was om 14.30 uur en het Wandelmannetje was al bijna thuis, terwijl hij toch wel 20 minuten nodig heeft om op de fiets de ortho te bereiken. Dus de boodschap, omdraaien en doorfietsen.

Even later liep het Wandelmannetje de kamer binnen met een grijns van oor tot oor. Zijn vader was nog steeds in de overtuiging dat hij nog naar de ortho moest, dus in eerste instantie zag hij die grijns niet. Maar nadat het Wandelmannetje had laten zien dat hij nu veren in zijn mond had en met de de toelichting dat hij al bij de ortho was geweest, erkende zijn vader dat hij vreselijk in de maling was genomen door zijn zoon.

Ik denk dat het Wandelmannetje binnenkort de rekening gepresenteerd krijgt. Maar ondertussen vind ik het geweldig dat hij zijn vader zo in maling heeft genomen!!!!!!

Geen opmerkingen: