Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 30 september 2023

Weer verhuizen.....

De Wandelkerel is dit schooljaar begonnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn (studenten)leven. Nadat zijn studie bos- en natuurbeheer aan Van Hall-Larenstein, voornamelijk door corona-omstandigheden, spaak was gelopen, moest hij een nieuwe invulling geven aan zijn leven. Omdat hij in het bezit is van een mbo4-diploma zag hij zijn toekomst rooskleurig tegemoet, je hoort tenslotte tegenwoordig niet anders dan dat "men" zit te springen om praktisch opgeleide mensen.

En inderdaad, de hoveniers en de bedrijven in het groenonderhoud stonden te springen om de Wandelkerel aan te nemen. Na wat omzwervingen vanuit het ouderlijk huis, streek hij neer in Groningen bij zijn oudste vrienden, maten vanaf groep 2. Met zijn vieren woonden ze in een huis, zo'n kans krijg je tenslotte maar eens in je leven.

Binnen een half jaar werd het voor onze Kerel duidelijk dat hij binnen no-time een vast contract kon krijgen in het groenonderhoud, maar het werd hem nog meer duidelijk dat dit niet was wat hij de rest van zijn leven wilde doen. En ondanks zijn mbo4-diploma lukte het hem niet om de baan te bemachtigen die hij ambieerde, natuurbeheer en/of natuurbehoud. Hij heeft meer dan dertig sollicitatiebrieven verstuurd naar natuur- en landschapsbeheerorganisaties, maar hij is zelfs nooit uitgenodigd voor een gesprek.

Tja, dan wordt het tijd om verder te kijken, of om terug te kijken, zijn belangstelling heeft altijd gelegen bij de natuur en bij sport en bewegen. En dat laatste is het nu geworden. Onze Kerel is dit schooljaar gestart met de opleiding fysiotherapie in Enschede. Het liefst was hij natuurlijk in Groningen gestart, daar woonde hij tenslotte al, maar soms zit het mee en soms zit het tegen, het werd dus Enschede.

De eerste maand heeft hij vanuit zijn ouderlijk gereisd, twee uur enkele reis, maar gelukkig lukte het hem om per 1 oktober een studio te bemachtigen. En omdat de vorige bewoner de studio al eerder verliet, konden wij gister en vandaag verhuizen.

Gister reden we met een auto en aanhanger vol spullen op en neer naar Enschede, vandaag deden we dat dunnetjes over. In eerste instantie met een auto vol spullen vanuit huis en daarna weer met een auto vol, maar dan vanuit een Zweeds Woonwarenhuis in de buurt van Enschede.

Nadat alles was gelost begon het grote knutselen en schuiven...








Het kostte wat uren Zweeds knutselen, poetsen, schuiven, nog een keer poetsen, nog wat schuiven en de nodige bakkies ter overdenking, maar uiteindelijk stond alles op zijn plek....

 
En nu heeft hij een heerlijke plek om weer verder te gaan. Maar nog belangrijker, ook een heerlijke plek om zijn vrienden te ontvangen, er passen tenslotte veel makke schapen in een hok...

Geen opmerkingen: