Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 16 september 2023

Eindfestival NDC, Tilburg

Van april tot september vindt jaarlijks de Nationale Diabetes Challenge plaats, opgezet door de Bas van de Goorfoundation, plaatselijk georganiseerd. Hier is de organisatie in handen van de fysiotherapiepraktijk. De opzet is om mensen met en zonder diabetes op een laagdrempelige manier in beweging te krijgen. Elke donderdagavond wordt er gewandeld, soms in spelvorm, soms gewoon een blokje om en soms een combinatie van die twee. Een ieder loopt naar eigen kunnen, maar niemand loopt alleen. Ik heb mij aangemeld om een stok achter de deur te hebben om ook op een doordeweekse avond een blokkie te gaan lopen.
 
De Challenge van zo'n twintig weken wordt afgesloten met een eindfestival ergens in het land en dit jaar was dat Tilburg. Tijdens het eindfestival kun je verschillende afstanden lopen, van 3 tot 15 km.

Om 8 uur vertrok de bus uit Nijeveen richting Tilburg. Na een voorspoedige reis, voorzien van koffie en thee, kwamen we aan bij de Ireen Wüst IJsbaan, waar het eindfestival plaatsvond.

Daar was het al een drukte van belang, groepen wandelaars uit het hele land waren aanwezig om hun rondje(s) te gaan lopen. Na een praatje van Bas zelf en een warming-up door Barbara de Loor kon de 15 km-groep, waar ik deel van uitmaakte, van start.



We liepen met elf dames een mooi rondje rondom Tilburg, met onderweg de nodige rusten, waar we werden voorzien van fruit of iets anders te eten en vooral veel water. Het was vandaag ook warm zat.












Onderweg werd er regelmatig even op elkaar gewacht, zodat we met elkaar Tilburg weer inliepen. Voor sommige dames zat het venijn echt in de staart, als je nog nooit 15 km gewandeld hebt, is het best een eind...... Maar uiteindelijk kwamen we met zijn elven over de finish.






We zaten nog even na op de ijsbaan en daarna gingen we met de bus weer huiswaarts. Het was een leuke dag, waarop elke prestatie telde en waar het er niet om ging hoeveel je liep, maar dat je liep. Grote kans dat ik volgend jaar weer van de partij ben.

Geen opmerkingen: