Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

donderdag 7 september 2023

We zijn weer begonnen

Ook aan de vakantie van een docent komt een eind. Vorige week was ik al een dag op school en deze week was de vakantie echt voorbij in het noorden en was ik er dus gewoon weer van maandag tot en met donderdag. Nu is het wel zo dat die eerste week wat rommelig is, introductieprogramma's, mentorbijeenkomsten, overleggen, controle van vakkenpakketten en leerlinglijsten, opstarten van ondersteuning. Eigenlijk begin je in het onderwijs elk schooljaar helemaal opnieuw. 

Gelukkig gaf ik deze week ook nog gewoon een paar lessen, dat is tenslotte mijn hoofdtaak. Van een klas kende ik de leerlingen al, een andere klas is totaal nieuw voor mij. Volgende week komt daar nog een nieuwe klas bij, ik moet dus weer even mijn best doen om al mijn leerlingen te leren kennen. Eerst maar eens van naam, daarna volgen natuurlijk nog andere zaken. Wie zijn ze echt, wat kennen en kunnen ze in het algemeen en wat kennen en kunnen ze met betrekking tot mijn vak, waar hebben ze hulp bij nodig, wie kan wie helpen, enzovoort. De namen wil ik zeker voor de herfstvakantie allemaal  kennen, de rest volgt in de loop van het schooljaar, bij de een wat sneller dan bij de ander.

Zo'n eerste week vreet ook altijd energie, er is zoveel te doen, je vliegt van hot naar her, dit komt even tussendoor, dat moet nu opgelost, een nieuwe collega  heeft een vraag, een leerling is in de verkeerde klas geplaatst of zelfs niet in een klas geplaatst. Het blijft tenslotte allemaal mensenwerk.

Wat dat betreft kan ik me dan wel weer verheugen op volgende week, dan is er rust, wordt er lesgegeven volgens rooster. Dat geeft leerlingen en personeel rust en structuur. Het enige nadeel is dat ik die eerste weken altijd last krijg van mijn keel, na wekenlang weinig praten, mag ik nu weer helemaal los en daar moeten mijn stembanden even aan wennen.

Nou ja, al met al heb ik er weer zin in, op naar een leerzaam, rustig en succesvol schooljaar!

Start schooljaar 2022-2023 | SKILLS vmbo


Geen opmerkingen: