Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 18 december 2021

Soeslopad Zwolle

Vandaag deden Mams en ik weer een wandeling uit het boekje "Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle" en wel het Soeslopad. We maakten deze keuze omdat we op de terugweg nog bij Stegeman in Rouveen langs wilden, met een persconferentie vanavond wilden we nog even wat stof inslaan voor het geval er weer een lockdown komt.
 
De route begint in Wijthmen en daar parkeren we de auto dan ook bij de kerk. Nou ja, in tweede instantie bij de kerk. eerst zette ik de auto op de vrachtwagenparkeerplek, maar dat voelde toch een beetje raar, dus toen Mams en ik de parkeerplaats bij de kerk zagen toen we aan de wandeling wilden beginnen, was de keuze om de auto te verplaatsen snel gemaakt.
 
Toen dat was gebeurd gingen we echt op pad. We besloten om tegen de papieren route in te lopen, zodat pas op het laatst landgoed Soeslo op de route zou zitten. Dus het leukste bewaarden we voor het einde, dat was in ieder geval onze verwachting.

Het was een grijze, grauwe en sombere dag, we hebben dus niet heel veel foto's gemaakt, maar dat betekent niet dat we niet genoten hebben. Vanaf de parkeerplaats pikten we een stukje Wijthmen mee, om vervolgens door bossig gebied naar de Wijthmenerplas te lopen. Daar waren we een paar weken geleden ook al, maar nu liepen we langs de andere kant van het water. We waren blij dat we, ondanks het feit dat het restaurant nog dicht was, toch even gebruik mochten maken van het toilet van Beachclub Lakeside, dat maakte het vervolg alweer een stuk aangenamer.

Na Lakeside liepen we een stukje dat ook zat in de route van het Boschwijkpad, maar dat deerde ons niet, het was een leuk stukje om te lopen.













Na het lopen langs de Wijthmenerplas en de onderdoorgang van de N35 kwamen we uit langs een wetering en die bleven we kilometers lang volgen over een fietspad. We troffen mensen die in de berm stonden te turen naar plantjes. we vroegen wat er te zien was en zij gaven aan dat er wilde tijm groeide. We plukten voorzichtig een blaadje en na het ruiken aan dit blad, was het overduidelijk dat dit inderdaad tijm was.

Toen we opkeken zagen we aan de overkant van de wetering zagen we in het land een roedel reeën lopen in het weiland. En zo blijkt maar weer dat je naast de details ook op het geheel moet letten. 












Na het oversteken van de wetering mochten we aan de andere kant nog een stukje terug voor we naar landgoed Soeslo gingen. We maakten een rondje om Soeslo en genoten van de mooie paden, het uitzicht op het huis en het rondom gelegen gebied.
 












 
Na Soeslo zagen we al snel Wijthmen weer liggen in de verte. De wandeling zat er dus bijna op. We staken de N35 weer over en liepen de laatste meters naar de auto. Een heerlijke wandeling, ondanks de grijze, grauwe en sombere dag.



Op de weg naar huis gingen we nog even bij Stegeman aan, waar we slaagden in onze missie. En nu maar hopen dat de persconferentie van vanavond niet te veel slecht nieuws gaat brengen.

Geen opmerkingen: