Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

vrijdag 24 december 2021

Iets met timing

Vrijdagmiddag 24 december tegen 4 uur 's middags. Ik loop de bijkeuken in om wat oud papier weg te gooien en voel ineens dat mijn sok nat wordt. Ik kijk naar de vloer en zie naast de diepvries een flinke plas water liggen. Mijn eerste gedachte is dat de vriezer het heeft begeven.
 
Ik trek een paar spullen die naast de diepvries staan aan de kant om verder te kijken, maar bij het vastpakken merk ik dat deze spullen ook aan de bovenkant nat zijn en zo hoog staat het water nou ook weer niet. Ik kijk dus omhoog en schrik me rot. Het water drupt door het plafond naar beneden en ook langs de buitenmuur loopt een straaltje water. Lekkage op het platte dak........

Ik loop naar buiten om te kijken of ik op het platte dak iets bijzonder zie, maar er is niets te zien. Dit kan ik dus niet zelf oplossen, maar ik heb ook geen idee wie dit wel kan oplossen, zeker niet op dit tijdstip. Ik bel dus mijn eerste hulplijn bij klusnoodgevallen, Paps. Hij weet wie dit soort reparaties kan doen, ik bel dus gelijk naar die persoon. Tot mijn grote opluchting neemt hij op en is hij ook nog bereid om nu nog te komen. 

Ondertussen heeft Dochterlief alle spullen in de bijkeuken in veiligheid gebracht en een paar dikke handdoeken neergelegd om het gespetter op te vangen. Even later staat Paps in de bijkeuken, hij wil zelf de situatie ook wel even bekijken. Hij komt ook tot de conclusie lekkage. Samen zetten we de ladder alvast klaar, zodat mijn hulptroepen makkelijk het dak op kunnen.

Na nauwkeurig onderzoek in de schemering, met behulp van zaklampen en telefoons, wordt de lekkage opgespoord. Met behulp van Paps wordt het euvel verholpen. wat ben ik toch blij dat we op een dorp wonen, waar de ondernemers bereid zijn om op kerstavond zo'n klusje te klaren.








En over een paar maanden zal de kwast ter hand moeten worden genomen om de muur en het plafond weer egaal wit te maken, maar dat kan ik gelukkig zelf!


Geen opmerkingen: