Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 28 maart 2020

Samen

Tja, als je (bijna) 24 uur per dag, zeven dagen per week met zijn vieren thuis bent, dan wordt alles ook wel wat sneller vies. Dus had ik gisteravond mijn huisgenoten gevraagd om deze zaterdagochtend met mij een aantal huishoudelijke taken hier binnen (en eentje buiten) af te werken. Gelukkig stemden ze daar mee in. Ik zorgde voor een lijstje en de taken werden verdeeld.


Het fornuis en het aanrecht werd de taak voor Manlief, daar kan hij vanaf zijn trippelstoel prima bij. Nadat hij dit had gedaan werkte hij ook de administratie nog even bij.




Dochterlief nam de stofzuiger ter hand, alleen bij het verplaatsen van het kaartenrek ging het even mis, die kapseisde. Nadat ik de planten water had gegeven, ging dus eerst maar eens alle kaarten door om te kijken wat er echt bewaard moet worden en wat er weg kon.


De Wandelkerel nam de buitenklus voor zijn rekening. Helaas kon die door de harde wind niet helemaal goed worden uitgevoerd. En omdat de wind ook nog eens heel koud was, besloten we om deze taak nog maar een poosje door te schuiven, dit kan ook als het wat warmer is en wat minder hard waait.



Dochterlief had ondertussen gestoft en gezogen en samen met haar broer vertrok ze naar boven om de badkamer daar (is ook "hun" badkamer) op te ruimen.

En ondertussen bleven voor mij de vervelende klusjes over, wc's schoonmaken, vuilniszakken legen en nog wat andere klusjes die niet op het lijstje stonden. Het ziet er hier in huis nu weer fatsoenlijk uit. Er wacht alleen nog een stapel was, maar die mag nog even blijven liggen tot vanavond en morgenochtend.


En als beloning bakte ik voor ons voor de lunch eieren met spek. Dat hadden we wel verdiend!

Geen opmerkingen: