Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zondag 22 april 2012

52.20 Weer verder

Al in oktober, tijdens de droomdekenmaakdag ben ik begonnen aan een droomdeken voor de Droomdekenstichting. In alle hectiek van het afgelopen half jaar had ik niet de energie om daar mee verder te gaan. Mijn wereld beperkte zich tot mijn eigen gezin en daar hield ik het bij. Nu het tij is gekeerd, keert niet alleen de rust, maar ook de interesse voor de buitenwereld weer terug en dus pakte ik die droomdeken weer op.

Het patroon het: "De verdwenen puntjes" en je hebt voor 1 blok 4 lapjes van 16x16 cm en 1 lapje van 27 bij 27 cm nodig.


Je legt vervolgens de kleine lapjes 2 aan 2, met de goede kanten, op elkaar en stikt ze rondom vast.



Dan knip je één van de lapjes dwars over open en klap je de dan onstane driehoeken naar buiten.



De 2 vierkanten die dan ontstaan, leg je weer met de goede kanten op elkaar, stik je weer rondom door en dan knip je weer één laag door om de dan onstane driehoeken weer om te klappen.



Dan neem je het grote vierkant en dan zet je weer dezelfde stappen. Doorstikken, openknippen en omklappen. En dan heb je het eindblok. Ik heb 15 blokken gemaakt, van allerlei restjes "Hollandse" stof. Om er een beetje pit in te brengen heb ik als contrastkleur felgroen toegevoegd en ervoor gezorgd dat het groen in elk blok op dezelfde plek kwam te zitten.


Om een idee te geven, heb ik alle blokken uitgelegd op de grond. Het dekentje wordt ongeveer 1x1.5 meter.


Nu nog zoeken naar een mooie rand, een leuke achterkant en een patroontje om de deken door te stikken. Iemand suggesties????

1 opmerking:

Wandelmams zei

hihihi dus toch nog een extra groen stukje. hoera