Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 4 februari 2023

Landgoed De Eese-Wandeltocht, Wilhelminaoord

Vandaag werd er weer gewandeld bij de FLAL en deze keer was dat vlakbij huis, bijna een thuiswedstrijd dus. Eenmaal in Wilhelminaoord was het al een drukte van belang, maar gelukkig vonden Mams en ik een veilige plaats om de auto te parkeren.

Na het inschrijven en een bakkie gingen we van start. We lieten al snel Wilhelminaoord achter ons en genoten van een prachtige lucht, waarin een (bijna) cirkel was te zien.


Al snel kwamen we bij Landgoed De Eese, waar we genoten van de pracht van de bossen en het feit dat we weinig onverhard liepen.





De eerste rust was bij Buitengoed Fredeshiem, dit was al na een goed uur wandelen, voor ons te vroeg om te rusten, maar we hadden gezien dat we hier nog een keer kwamen en we verheugden ons nu al op de snert.


Na een sanitaire stop gingen we dus weer verder. We slingerden nog een paar kilometer door het bos voor we Steenwijk bereikten. Na wat omzwervingen kwamen we bij VV Steenwijk, waar we in de kantine welkom waren voor een bakkie (of wat anders). Nu kennen we deze kantine nog wel van de Kennedymars die daar in het verleden werd gehouden en dan vooral van de trap naar de kantine toe, die na elke lus van de Kennedymars hoger leek te worden.......

Nu valt de hoogte weer mee, dus na ons bakkie en iets te eten, dalen we zonder problemen weer af om onze weg te vervolgen.





Nu gingen we dus op weg naar de snert, maar voor we daar waren, liepen we richting en later over de Woldberg, volgens mij een van de mooiste stukken bos in onze buurt.








En zo kwamen we terug bij Fredeshiem, waar we een kop snert haalden. Snert, die glansrijk door de snert-test kwam.



Na dit heerlijke bakkie soep begonnen we aan de laatste loodjes, weer over het prachtige Landgoed De Eese.






Net voor Wilhelminaoord kwamen we uit op een pad langs een brede sloot. Het water was zo rustig dat dit prachtige weerspiegelingen opleverde.



Weerspiegeling van mijzelf, of die nou valt onder prachtig.......


Vanaf hier was het nog een klein stukje naar Wilhelminaoord. Na het afmelden gingen we weer lekker naar huis. Nagenieten van een mooie wandeling.



Geen opmerkingen: