Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 7 november 2020

De ster van Dwingeloo, route Diever

En waar we twee weken geleden in kleine setting op pad gingen, was de setting nu nog kleiner, Wandelmams en ik gingen met zijn tweeën op pad. Om acht uur stond ik bij haar op de stoep en om half negen lieten we de auto achter ons, op naar de Brink in Dwingeloo.

Vanaf de Brink maakten we een klein ommetje voor we Dwingeloo verlieten. We liepen over de parallelweg richting Dieverbrug. In eerste instantie was het nog best fris, vooral aan mijn handen, maar die verstopte ik even in mijn mouwen. Die handen waren overigens ook weer snel uit de mouwen, want er werden foto's gemaakt. Bij de opkomende zon was het genieten van de omgeving.





 

Net voor Dieverbrug werden we met een ommetje naar de sluis gestuurd, waar we via de sluisdeur de Drentse Hoofdvaart overstaken. Het is zo'n mooi plekje daar bij die sluis. Ook vandaag was het water spiegelglad.









Na het oversteken van de Hoofdvaart liepen we een klein stukje langs de doorgaande weg voor we een omtrekkende beweging om Diever moesten maken. Langs Hunebed D52 liepen we het bos in. In het bos was het weer een paar graden koeler, nu de zon werd gehinderd door de bomen, maar dat maakte nu niet meer uit, we hadden het warm genoeg.









In het bos was het erg rustig, we troffen slechts twee andere wandelaars en een trekker (met bestuurder). Pas toen we vlakbij camping Diever en de doorgaande weg kwamen, werd het iets drukker. Na het oversteken van de weg was de drukte ook snel weer verdwenen. We liepen zeker een uur zonder andere mensen te treffen. We zagen nog enkele late paddenstoelen. Ook verbaasden we ons over een naaldboom die zo'n beetje in een klaphek groeide.




 




Na twaalf kilometer kwamen we bij onderduikershol Diever, hier troffen we voor het eerst ook weer andere mensen, twee dames uit Steenwijk die de gele route liepen. Mams en ik bekeken het onderduikershol en daarna aten we op het bankje buiten het hol een broodje. Gelukkig buiten, ik word altijd een beetje down van dat soort plaatsen.










Nadat we wat gegeten hadden, gingen we weer verder. We bedachten dat we best bij de visboer in Diever aan zouden kunnen gaan voor een bakkie kibbeling. Voor we zover waren maakten we een ommetje langs de visvijver in Diever, waar één van de vissers in een t-shirt in de opening van zijn tentje zat te genieten van het zonnetje. We konden niet anders dan hem gelijk geven, het was echt heerlijk weer.











Na de kibbeling hadden we nog zo'n acht kilometer te gaan. Via Oldendiever kwamen we weer bij de Drentse Hoofdvaart, we moesten tenslotte weer naar de andere kant van het water om in Dwingeloo uit te komen. Na de uren door het bos, kwamen we nu voornamelijk in de landerijen. En waar we vanmorgen nog aan handschoenen dachten, vroegen we ons nu af of we niet iets uit moesten doen. Met de zon vol op onze rug was het heerlijk warm.









Net voor Dwingeloo maakten we nog een ommetje. Hier was het soms goed opletten om niet in de sloot terecht te komen, maar het was wel een leuk avontuurtje. Na het ommetje kwamen we weer op het asfalt terecht en vanaf hier was het alleen nog maar rechtdoor naar de auto, dus het duurde maar even voor we de Siepel weer zagen.





En even later waren we weer bij de auto. We hebben genoten van deze wandeldag met heerlijk weer. Volgende week gaan we waarschijnlijk weer met zijn tweeën op pad. We hopen dat de maatregelen daarna weer iets versoepeld zijn, zodat er weer met meer mensen gewandeld kan worden.


Geen opmerkingen: