Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

maandag 28 januari 2019

52.249 MUTS!!!!!

Na de mislukking van vorige week, wilde ik toch een nieuwe poging doen. Ten eerste natuurlijk omdat mislukkingen niet zo leuk zijn, maar vooral ook omdat ik mijn "oude" muts kwijt ben en ik in Egmond wel een muts nodig dacht te hebben.

Om er nu een succes van te maken, besloot ik om met dubbele draad te gaan haken. Dat was een goed idee. Omdat ik zonder patroon haakte, had ik eerst wel te veel steken, zodat ik weer een stuk moest uithalen om de juiste maat te krijgen. Toen het aantal steken klopte, was het zo gepiept.

Nou ja, zo gepiept, in ieder geval tot de omslag, die wilde ik in de wafelsteek maken om de muts bij de col te laten passen, maar in eerste instantie had ik ruzie met de wafelsteek, dus weer uithalen. Na het kijken van een filmpje had ik de slag weer te pakken en zo kon ik vrijdagavond in het huisje de laatste draad afhechten.

En de oplettende lezer/kijker heeft het resultaat al gezien in mijn verslag(en) van Egmond, maar voor de zekerheid toch nog maar even een foto. Ik ben blij met het resultaat.


Geen opmerkingen: