Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 19 januari 2019

36e Wintertocht, Beetsterzwaag

Vandaag kon er uitgeslapen worden, Mams en ik gingen op pad voor slechts 15 km, 's middags hadden we nog niets anders op de agenda staan. Daarom reed ik pas 9.10 uur bij Mans de oprit op. Na een voorspoedige reis vonden we nog een plekje op de parkeerplaats, niet ver van de ingang.

We schreven ons in en tot onze grote verbazing stond Hilly ineens voor onze neus. Zij ging voor de 10 km, een test voor een onwillige knie, en ze kreeg gezelschap van Elly en ate. Ate ging lopen met volle bepakking, een testcase voor zijn geplande reis naar Santiago. En zo gingen we met zijn vijven op pad.



We slingerden een blokje door Beetsterzwaag om uiteindelijk in het bos uit te komen. Het was koud, maar echt heerlijk weer. Zonnetje, blauwe lucht en koude wangen, zo hoort wandelen in de winter te zijn. We slingerden door het bos, waar nog genoeg tekenen te zien waren van de vorst. Na een kilometer of 5 was de splitsing tussen de 10 en 15 km en daar gingen Mams en ik met zijn tweeën verder.








Uiteindelijk bleek dat we een kleine slinger maakten om vervolgens weer samen te komen met de 10 km. Natuurlijk waren Ate. Hilly en Elly voor ons al uit het zicht. We passeerden het kerkje van Olterterp en daarna splitsten de routes zich weer. We slingerden nog een stukje door het bos en kwamen weer op de doorgaande weg. Daar liepen de 10 km wandelaar ons tegemoet, maar wij gingen richting de rust, die keurig op de helft van de afstand zat. Het was ondertussen kwart voor 12 en de mosterdsoep rook heerlijk, dus die was voor ons.








Na de rust verder genieten van het buiten zijn. Hier en daar al wat ijs, rijp op de beschaduwde plekken, waar de zon kwam al weer wat kleur, genieten gewoon. De kilometers vlogen onder onze zolen door en al snel bereikten we Lauswold en waren we alweer bijna bij de finish.











We volgden een beukenlaantje en toen was Beetsterzwaag weer in zicht. We meldden ons af en kletsten nog even bij met Hilly en Elly, die nog even genoten van een drankje. het was weer een heerlijk dagje buiten spelen!!!







Geen opmerkingen: