Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 31 maart 2012

2e Blokzijler Merentocht

Omdat het Wandelmannetje vandaag geen voetbalwedstrijd had, vergezelde hij Wandelmams en mij vandaag weer eens tijdens een tocht. Om 8 uur haalden we Wandelmams op om te vertrekken naar Blokzijl. Bij startlocatie "De Ploats" schreven we ons in voor de 30 km. Na een bakkie vertrokken we om kwart voor 9.

Allereerst gingen we de dijk op richting Blankenham. We waren daar niet alleen. Onze grote vriend "Jan de Wind" liet van zich horen. We konden elkaar amper verstaan, zo hard waaide het. Het uitzicht was overigens wel prachtig.


Het Wandelmannetje werd gek van de wind die om zijn hoofd gierde, dus hij besloot om een stukje onderaan de dijk te gaan lopen. Dit was niet de kortste route, maar het feit dat hij de wind even kwijt was, was hem die omweg wel waard.


Gelukkig bleven we niet zo lang op de dijk en bij Baarlo sloegen we af richting Nederland. Na de betrekkelijke luwte van Baarlo kwam de wind ook op de weg naar Nederland om de hoek kijken, maar gelukkig nu niet vol in ons gezicht.




Bij binnenkomst in Nederland werden we verwelkomd door een ooivaar op zijn nest. Na het doorkruisen van Nederland werden we richting Kalenberg gestuurd. Bij aankomst in Kalenberg ging de 40 km Kalenberg in, terwijl wij richting Wetering werden gestuurd.




Ondertussen waren we al een mooi stuk op weg en werd de behoefte aan een wc steeds hoger. Nu hadden wij het geluk van een prive-rust aan de Wetering, aangezien daar vrienden wonen. Net toen we daar heen wilden lopen, werden we geroepen door wandelvrienden, die vanaf de 40 km-route kwamen. Zij waren lichtelijk jaloers op onze prive-rust, maar toen we zeiden dat de rust bij Geertien vlakbij was, liepen ze snel door. Na een bakkie en een sanitaire stop gingen we uitgerust weer verder. De rust bij Geertien sloegen we dus over, wel lieten we onze kaart stempelen en ook de aangeboden appel, die de organisatie had klaarstaan, lieten we ons smaken.



Na Wetering ging de route binnendoor richting Dwarsgracht. Het eerste stuk liepen we in de luwte en was "Jan de Wind" niet zo nadrukkelijk aanwezig. Genietend van de mooie plaatjes om ons heen waren we zo een aantal kilometer verder.




De boven het water uitstekende wortels van diverse waterplanten verleidde ons tot het zoeken van figuren. We zagen een haai, een periscoop, een tropisch eiland en de staart van een vinvis. De stapel wortels op de kant werden door het Wandelmannetje nog eens extra bestudeerd.



Uiteindelijk kwamen we bij de tweede stempelpost in "De Otterskooi" in Dwarsgracht. We aten een tosti, dronken wat, bezochten het toilet en gingen weer verder. Dwarsgracht door en dan richting Jonen. Op het bordje stond dat het pontje pas vaart vanaf 1 april en even waren we bang dat we moesten zwemmen, maar gelukkig was het pontje een dag eerder in de vaart genomen en konden we dus met droge voeten naar de overkant.




Aan de overkant was de parkeerplaats voor de bewoners van Jonen. Prachtig wonen daar, maar je moet er wel wat voor over hebben. Helaas kregen we op het laatste stuk weer te maken met onze groet vriend "Jan" die ons weer probeerde terug te blazen. Maar daar lieten we ons niet door tegenhouden. Bij de laatste stempelpost troffen we wederom onze wandelvrienden en gezellig kletsend liepen we door naar Blokzijl.




Terug bij "De Ploats" stond de teller op 29,3 km en kregen we allemaal een medaille voor de geleverde prestatie.




Een prachtige wandeling weer door de "Wieden en Weerribben"! Jammer dat "Jan" zo van zich deed spreken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

hartstikke leuk zo'n blog! Zet hem in de favo's.....Al bekend wanneer je de eerste Kennedymars doet? En gaat Ma dan ook mee? Ik (Albert) wil de KM Hilversum doen alleen is die wel dicht bij de 11-stedentocht. Nog ff nadenken. Leuk even met jullie te hebben gepraat en prachtig dat je dit kan doen met je moeder en zoon! Veel succes in de aanloop naar Nijmegen! Groetjes Albert en Meintsje

Liesie zei

Hallo Albert,

Wandelmams en ik hebben ons ingeschreven voor "de 80 van de dijk" de eenmalig kennedymars over de afsluitdijk. In september moet "het" dus gaan gebeuren.

Leuk om te horen dat je mijn blog leuk vindt. Tot de volgende wandeltocht!!!

jennn zei

Ziet eruit als een hele mooie wandeling, ik had hem graag zelf ook willen lopen maar kon helaas niet. Mooi gebied ook, ik ken het heel goed daar :)