Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

maandag 7 juni 2021

Volwassen???

Lieve Wandelkerel,

Vandaag bereikte je de leeftijd van 21 jaar. Nu ben je voor de wet niet alleen meerderjarig, maar ook volwassen. (Gelukkig is dat alleen voor de wet, je bent het kind in je nog steeds niet kwijt.😉)

Hoewel je afgelopen jaar natuurlijk flinke stappen hebt moeten zetten, daar in Arnhem in je eentje op een kamer. Niemand die de boodschappen doet en kookt, niemand die je helpt herinneren aan afspraken of die je alsnog roept als je door de wekker heen slaapt. En natuurlijk vertel je het lang niet altijd als er iets mis ging, terecht natuurlijk, maar er zijn grote zwaarwegende dingen mis gegaan.

Qua studie valt het  allemaal niet mee, starten in een coronajaar, waarbij er dus niet veel mogelijk is op school en daarbuiten. Dat je fysieke lessen mist, is ook te merken in de resultaten, je hebt minder toetsen gehaald dan te verwachten was, gelukkig ben je daar niet de enige in. Ook docenten geven aan dat de toetsresultaten dit jaar minder goed zijn dan voorgaande jaren. Hoe en wat dat gaat betekenen voor het verdere verloop van jouw studieloopbaan  is nog even afwachten. Gelukkig blijf je er zelf rustig onder, je gaat er vanuit dat het goed komt en dat doen wij dus ook.

Nu maar hopen dat het komende jaar jou, en jouw leeftijdsgenoten, weer wat meer vrijheid brengt om te ontdekken wat er allemaal te koop is in de wereld. Om fouten te maken, te vallen, weer op te staan, te groeien, te reizen, dus simpelweg om te leven.

Dat wens ik je allemaal toe in je komende levensjaar, in goede gezondheid en met veel leuke, lieve mensen om je heen.


Geen opmerkingen: