Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

vrijdag 18 oktober 2019

Eenhoorn

Tja, we kunnen toch wel zeggen dat we met een zoon van 19 en een dochter van 17 "uit" de kleine kinderen zijn, maar gelukkig houden de schatjes het kind in zichzelf nog levend.

Vandaag ging Dochterlief, gelijk vanuit school, met een vriendin op pad om cadeautjes te kopen voor de feestvarkens van een feestje later vandaag. Op een bepaald moment ontplofte onze gezins-app. Dochterlief had iets gevonden:





Het bleek een regenboog-eenhoorn van flink formaat te zijn. En jullie zien de stralende ogen van Dochterlief, deze eenhoorn was niet bedoeld voor de feestvarkens. Nee, deze eenhoorn was voor haar.

Nadat ook alle cadeautjes waren aangeschaft moesten Dochterlief en haar vriendin op de fiets naar huis. Dochterlief kon echter niet en haar schooltas en haar gymtas en haar aangeschafte cadeautjes en haar nieuwe eenhoorn meenemen op de fiets, dus haar vriendin ontfermde zich over de eenhoorn. Dochterlief kon daar met moeite mee leven, alleen de gedachte dat ze 's avonds weer naar haar vriendin gebracht zou worden (logistiek rondom het feestje) en dat dan de eenhoorn mee naar huis zou gaan, hield haar op de been. En dat haar vriendin haar goed kent, bleek uit het feit dat Dochterlief tussendoor nog een foto ontving van de eenhoorn.


De Wandelkerel was deze avond chauffeur van zijn zusje en hij kreeg dan ook de verantwoordelijke taak om de eenhoorn, ondertussen Bowie (van rainBOW) gedoopt, mee naar huis te nemen. Dat hij deze taak zeer serieus nam, bleek toen hij, voor hij naar huis reed, een filmpje in de gezins-app plaatste:


Manlief en ik kwamen niet meer bij, maar ook Dochterlief reageerde binnen de kortste keren. En niet alleen zij moest vreselijk lachen, maar ook haar vriendin en de ouders van haar vriendin vonden het filmpje hilarisch. En wat niet goed te zien is in het filmpje, is dat Bowie keurig in de gordel zit.....

Eenmaal thuis bleek dat Bowie nu al een geliefd gezinslid, want de Wandelkerel vond het ook erg gezellig met Bowie op schoot.




En de conclusie van dit verhaal? Die is simpel: #gestoordekinderen

En daar zijn manlief en ik nog trots op ook!!!!!

Geen opmerkingen: