Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zondag 22 januari 2012

Genieten met een grote G

Het afgelopen weekend hebben we volop genoten van het feit dat we weer eens met zijn vieren thuis waren. En dat genieten zit voornamelijk in de kleine dingen. Iets tegen manlief kunnen zeggen als het me te binnen schiet en niet denken, dat moet ik straks niet vergeten. Elkaar aankijken en weten dat je hetzelfde denkt als één van de kinderen iets zegt of doet. Samen kletsen, praten en lachen.

Het Wandelmannetje heeft vrijdag zijn kans gegrepen en heeft de hele avond bij zijn vader gelegen. Ze hebben in de loop van het weekend een aantal goede gesprekken gevoerd, als mannen onder elkaar, een Harry Potterfilm gekeken en verder ging het mannetje weer gewoon zijn gang.

Dochterlief greep haar kans zaterdag en heeft de hele dag door bij haar vader gelegen, spelletjes met hem gedaan en met hem gekletst en hem geplaagd. Daarnaast heeft ze vandaag een voorstelling gegeven aan haar vader. En ze hebben hun eerste meningsverschil gehad. Dochterlief wilde om 10 uur haar trompet pakken en manlief, die net wakker was, vond dat niet zo'n goed idee.

En manlief genoot ook. Allereerst van zijn eigen huis en zijn gezin om hem heen. Maar zeker ook van het feit dat bleek dat hij zich prima kon redden. Hij heeft zijn eigen ontbijt klaar gemaakt, koffie gezet en een paar rondjes door huis gelopen met behulp van de rollator. En hij heeft een deel van de was gevouwen. Ik vind dit ook een onderdeel van zijn revalidatie (en het scheelt mij weer werk!).

Ach ik kan nog zoveel zeggen, maar het was gewoon Genieten!!!!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Heerlijk dat hij weekendverlof had en dat jullie na zo'n lange tijd weer als gezin samen waren in eigen huis! Heel even hebben we een glimp van Arjan gezien, erg vertrouwd weer. Maar van de week was het angstvallig donker bij jullie en gingen er bij mij weer allerlei bellen rinkelen. Alles ok? Heeft hij het weekend goed doorstaan? Zal wel weer moeilijk zijn geweest om hem dan na zo'n weekend weer te moeten missen.

Ik ben 2x op weg geweest (dinsdagmorgen rond 11:00 en woensdagmorgen idem) maar zodra ik in de buurt kwam zag ik dat de auto er niet stond en ging ik maar rechtsomkeerd. Kun je nog een wasopvouwster gebruiken???? Laat het me maar even weten...Nou allemaal de hartelijke groetjes vanaf no 15. Spreek jullie gauw weer. Jolanda

Anoniem zei

Heerlijk dat hij weekendverlof had en dat jullie na zo'n lange tijd weer als gezin samen waren in eigen huis! Heel even hebben we een glimp van A. gezien, erg vertrouwd weer. Maar van de week was het angstvallig donker bij jullie en gingen er bij mij weer allerlei bellen rinkelen. Alles ok? Heeft hij het weekend goed doorstaan? Zal wel weer moeilijk zijn geweest om hem dan na zo'n weekend weer te moeten missen.

Ik ben 2x op weg geweest (dinsdagmorgen rond 11.00 en woensdagmorgen idem) maar zodra ik in de buurt kwam zag ik dat de auto er niet stond en ging ik maar rechtsomkeerd. Kun je nog een wasopvouwster gebruiken???? Lat het me maar even weten... Nou allemaal de hartelijke groetjes vanaf no 15. Spreek jullie gauw weer. Jolanda

Liesie zei

Hoi Jolanda,

Niets ernstigs aan de hand hoor, gewoon druk met werk (woensdag) en de overplaatsing naar de revalidatiekliniek (dinsdag). Spreek je snel....