Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 16 maart 2024

Weideblik wandeltocht, Hoogeveen

Vandaag werd er weer gewandeld en wel met vier man sterk. De Wandelkerel, Hilly en W. (de schoonzoon van Hilly) hielden mij vandaag gezelschap. W. is in training voor zijn eerste N4D en hij heeft aangegeven dat hij het prettig zou vinden als er iemand is die hem een beetje wegwijs kan maken tijdens de N4D. Omdat W. de 50 km moet lopen, kwam Hilly uit bij de Wandelkerel en de Wandelkerel doet dat met plezier, maar dan is het wel prettig als je elkaar al een beetje hebt leren kennen en hoe kan dat beter dan tijdens een wandeling.


Langzaam maar zeker liepen de mannen van Hilly en mij weg, maar helemaal uit beeld raakten ze nooit.



 
De rust was in Ruinen in een buurtcentrum en hier scheidden de wegen zich. Hilly was niet helemaal fit en hield het vandaag op 20 km, de mannen en ik gingen voor een extra lusje en dus voor de 30 km.

Er werd gekletst, gezwegen, gewandeld en serieus gepraat. We liepen een stuk door het Dwingelderveld en ook hier was goed te zien dat het erg nat is. Maar wat blijft het een mooi gebied!





Na onze extra lus kwamen we weer in het buurthuis, waar we weer even gingen zitten. De eerste 20 km zaten erop. Ik trof hier Berend, een W4W-bekende, en we kletsten even bij.

Vanaf hier gingen we hetzelfde stuk lopen als Hilly al had gedaan. Nog 10 km met een tussenstop in Echten. 







 
Bij de tussenstop maakten we alleen gebruik van het toilet, maar tijdens het wachten, kon ik nog wel een foto maken van de mooie glas-in-loodramen in "d' olde karke".



De laatste 4 km ging voornamelijk over een onverharde ondergrond weer richting Hoogeveen. Op de laatste kilometers kregen we nog even gezelschap van Berend en zo liepen we met zijn vieren de startlocatie weer binnen. 
 





Hier troffen we Hilly weer. Na nog even te hebben bijgepraat, gingen we allemaal weer richting ons eigen huis.

Geen opmerkingen: