Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

woensdag 21 juni 2023

Je moet zelf de slingers ophangen

Afgelopen week was er een van veel leuke activiteiten. Misschien zelfs wel iets te veel, maar soms loopt het nou eenmaal zo.

Het begon ermee dat de feestweek in ons dorp was. Of nou ja, week. Het gebeuren loopt van vrijdagavond tot dinsdagavond. Op vrijdagavond wordt afgetrapt met een optocht van versierde wagens en traditiegetrouw bekijken wij die bij zwager en (schoon)zus, die langs de route wonen en daarin zijn wij niet de enigen. Eerst een kop koffie met koek, dan de optocht bekijken en dan nog een bakkie. De kop was eraf.

Het is altijd een beetje zoeken welke avond(en) ik naar de feesttent ga. Als ik verlof kan krijgen voor de woensdag, ga ik de laatste avond en dan kijk ik meestal even welke avond ik nog meer ga, in ieder geval niet alle avonden. Iets met leeftijd........ 😜 Dit jaar werd het de vrijdagavond.

En ik ging niet alleen, ik kreeg gezelschap van Dochterlief, schoonzus, nichtje en nog twee dorpsgenoten. Een mooi koppeltje dus. Daarnaast waren ook de Wandelkerel en zijn vrienden en een neef en meerdere nichtjes aanwezig, het werd bijna een familiefeestje.

Over de avond zelf zal ik niet teveel zeggen, maar het zag er ongeveer zo uit:





De zaterdag gebruikten we om bij te komen, dat was niet zo moeilijk, het was heerlijk hangweer.

Op zondag gooiden we de barbecue aan met een deel van de familie, genieten van elkaar, van het mooie weer en van het zwembad. Al was het water nog best wel koud.Overigens kregen we van Dochterlief wel de award voor slechte ouders, toen we de familie uitnodigden, waren we vergeten dat zij deze middag moest werken. Gelukkig kon ze op tijd naar huis, zodat het grootste deel van de tijd toch aanwezig was.

Helaas moetsen we halverwege verhuizen naar het overdekte terras, het regende, het hield niet op. Dat was knus dichtbij elkaar zitten, maar het mocht de pret niet drukken.





Maandag en dinsdag werd er gewoon gewerkt en/of naar school gegaan, maar dinsdagavond trok de feesttent weer. Helaas kon de Wandelkerel geen vrij krijgen voor de woensdag, dus hij bleef in Groningen, maar Dochterlief en ik waren, met grotendeels hetzelfde gezelschap, weer van de partij.

We hebben gezongen, gedanst, gedronken en gepraat. Een mooie avond!


En nu mogen de slingers weer even in de kast. Er moeten nog studiepunten worden gehaald, leerlingen naar de volgende klas worden "geschopt", toetsen worden nagekeken, enzovoort.

Kortom de plicht roept!

Geen opmerkingen: