Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 17 juli 2021

Tuinperikelen

Al jaren is de tuin niet zoals wij dat graag zouden willen. In het voor- en najaar staat de zon achterin de tuin, maar daar kan Manlief bijna niet komen. Er ligt gras, dat is al lastig lopen voor hem, maar als dan het gras ook nog vol bobbels en kuilen zit, wordt het helemaal lastig. Dit voorjaar hakten we de knoop door, de tuin ging over de kop en er zou (royaal) bestraat worden en dat zouden we ook nog eens uitbesteden.

En zo gebeurde het dat vorige week woensdag de eerste werkzaamheden werden uitgevoerd. Oude tegels eruit, egaliseren, wit zand, weet ik veel wat er allemaal precies moet gebeuren.


En als dat eenmaal gebeurd is, liggen de grote stukken er ook al snel in. Op vrijdagmiddag hadden we al een beetje een idee hoe het eruit zou gaan zien.




In de loop van de week zagen we het steeds verder opknappen. En gelukkig vonden we de gekozen tegels ook op een groot oppervlakte mooi, dat is toch altijd lastig bij het uitkiezen. Woensdagavond waren de mannen klaar en  was het verder aan ons.



Deze jongen lag nog even dwars, maar uiteindelijk is hij verdwenen.



Donderdag ging ik aan de wandel, zodat de tuin nog even moest wachten tot vrijdag. Samen met de schatjes veegde ik alle grit tussen de tegels en wat overbleef verdween in een bak. In totaal waren we hier toch wel een uur of twee-drie mee bezig. Paps kwam nog even langs om de schutting op te hangen en toen kon het grote inrichten beginnen, met, na enig aandringen van Dochterlief, het zwembad.









 
 
Alle tuinmeubelen kregen een plekje, de potten werden gevuld met wat bloeiende plantjes en zelfs voor de tafeltennistafel was royaal plek. De grasmat moet nog aangelegd worden, maar ook Keulen en Rome zijn niet op één dag gebouwd.





En in navolging van Dochterlief maakte ik een filmpje van de tuin. Ik heb niet haar talent (of misschien vind ik het gewoon nog wat onwennig), maar het geeft wel een leuke indruk. Het grote genieten kan beginnen.


 

Geen opmerkingen: