Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

woensdag 21 juli 2021

De Alternatieve 4Daagse, de dag van de Bovenboeren

Vanmorgen om 9 uur trof ik Mams weer voor de wandeling van vandaag. Onze tien kilometer ging over de Nijeveense en Kolderveense Bovenboer, de dag van de Bovenboeren dus.

We verlieten het dorp via een schelpenpad om vervolgens door te lopen naar de Mandensteeg. Hier was de begroeiing redelijk hoog, maar gelukkig was de steeg nog wel goed te belopen. We ontdekten een nest Eikenprocessierupsen, veilige afstand houden dus.






Na de Mandensteeg volgde de Nijeveense Bovenboer, deze bleven we volgen tot we de oversteek konden maken naar de Kolderveense Bovenboer.




Hier zaten we precies op 5 kilometer, we waren dus op de helft. Omdat het allemaal bekend terrein is, maakten we weinig foto's, toch was er genoeg te zien, vooral de bermen bloeiden uitbundig. We bereikten Kolderveen en daar hadden we een leuke ontmoeting met een (toeristisch) echtpaar op de fiets, dat zijn toch altijd de krenten in de pap. 





Het was nog wat te vroeg voor een ijsje, maar we kletsen wel even gezellig bij met de eigenaresse van de camping annex ijswinkel. Ook met dorpsgenoten is een kletspraatje  gezellig. 

 

Eenmaal terug in het dorp kwamen we een paar honderd meter te kort, dus via een ommetje langs de kaasboer gingen we weer huiswaarts.

Geen opmerkingen: