Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

vrijdag 24 april 2015

Uitslagen die hoop bieden

Begin deze maand schreef ik over een weekje medische molen. Ondertussen zijn we drie weken verder en is er al het één en ander duidelijk.

Het punt waar we ons de meeste zorgen over maakten, de nieren van Manlief, kan van de zorgenlijst af. Zijn nieren functioneren prima en ook het urineverlies is sinds een week of twee minimaal. Geen nat beddengoed meer 's ochtends, alleen af en toe een natte plek in zijn onderbroek. En nu hopen dat dat zo blijft.

Deel twee van onze zorgen spitste zich toe op het UWV. Afgelopen dinsdag ontvingen we het verslag van de keuringsarts en daar waren we heel blij mee. In dat verslag stond duidelijk dat de situatie van Manlief sinds het vorige gesprek achteruit was gegaan.


Daarentegen vonden wij een aantal zaken beschreven in de Functionele MogelijkhedenLijst wel erg positief. Een kwartier achter elkaar lopen???? Een zak aardappelen tillen?????

 
En uiteindelijk werden we niets wijzer van de brief, want het verhaal sloot af met de mededeling dat de arbeidsdeskundige binnen enkele weken contact met ons zou opnemen. En dus gingen we weer in de wachtstand.

Maar die enkele weken werden beperkt tot enkele dagen. Vandaag belde de arbeidsdeskundige. In het kort kwam het er op neer dat hij het advies van de keuringsarts, om Manlief te plaatsten in de IVA, overneemt. Goed nieuws dus.

Er is nog één voorwaarde. Het werk van de keuringsarts en de arbeidsdeskundige wordt gecontroleerd door een Petit Commité. Dit Commité kan de bevindingen van de keuringsarts en de arbeidsdeskundige weerleggen, maar dat was niet de verwachting. We zijn dus gematigd positief. We verkopen de huid niet voor de beer geschoten is, maar dit telefoongesprek biedt hoop.

Binnen twee weken moeten we schriftelijke bevestiging hebben van het UWV. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunnen we de arbeidsdeskundige bellen. Mocht het Petit Commité niet akkoord gaan, dan neemt de keuringsarts contact met ons op. Dus al onze hoop is gevestigd op een envelop van het UWV binnen  nu en twee weken.

Geen opmerkingen: