Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

vrijdag 17 april 2015

Waar je mee omgaat......

Regelmatig komt Dochterlief bij mij met het verzoek om iets te haken voor haar of voor één van haar vriendinnen. En natuurlijk doe ik dat met plezier, maar de hoeveelheid verzoeken overstijgt met grote regelmaat mijn beschikbare tijd. Daarom had ik al eens gezegd dat het tijd werd dat Dochterlief zelf leerde haken.

Daar heeft ze in het verleden al eens een poging toe gedaan, maar lapjes haken om te oefenen op vasten, en halve, hele of dubbele stokjes was aan haar niet besteed. Dat had ik natuurlijk van tevoren kunnen bedenken. Dit kind leert door uitdagingen. Door dingen te doen die eigenlijk haar pet te boven gaan, zodat ze af en toe in opperste frustratie de boel door de kamer kan smijten. Om daarna samen met mij de draad weer op te pakken. En door als de draad dan weer loopt, direct weer een stapje verder te gaan, want de eerste uitdaging is er dan weer af.

En dus zocht ze vandaag een patroontje uit met alleen maar vasten, maar er moet wel in gemeerderd en geminderd worden. En daar zit nu de uitdaging. En het meerderen heeft ze nu door. Maar ze heeft nog niet helemaal door hoe ze het draadje om de toeren te tellen moet omslaan. Ze kan dus nog even door. En dan volgt ook het minderen nog. Daar heeft ze al hele verhandelingen over gehouden. Geen slechte verhandelingen overigens. Ze zou het daar mee kunnen redden, maar ik heb haar gezegd dat er nog een manier is en daar denkt ze nu over na.

En zo zaten we vanmiddag gezellig naast elkaar te haken. Nou ja, het grootste gedeelte van de tijd. Af en toe kwam er een plaatselijke windhoos van rechts, maar het was vooral genieten!!!

Al een eindje op weg.

Dat gaat prima zo, samen op de bank!!!!

Tellen, kijken, lezen.....

En toen kwam het dilemma. Door de ongewone beweging last van de pols, maar niet willen stoppen, want het is zo leuk....... Zal dan toch gelden: Waar je mee omgaat, word je mee besmet?????

Geen opmerkingen: