Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zondag 4 december 2011

Sinterklaas nieuwe stijl

Nu de kinderen wat groter zijn, vonden we het tijd om het vieren van Sinterklaas op een andere manier vorm te geven. We wilden de schatjes er meer bij betrekken. Maar lootjes trekken met zijn vieren levert toch wel wat beperkingen op, dus na veel denkwerk bedachten manlief en ik (tijdens de zomervakantie) een andere oplossing. En die was dat elk gezinslid een cadeautje kocht voor de drie andere gezinsleden van ongeveer 10 euro. Daarnaast zouden wij de kinderen natuurlijk nog wel iets extra's geven, maar het accent zou liggen op het kopen voor elkaar.

En daar horen voor ons ook gedichten bij. Dochterlief wilde daar ook surprises aan koppelen, maar dat plan werd door de mannen in het gezin snel getorpedeerd. Gedichten zouden het dus worden. Maar hoeveel en voor wie en ...... Na uitvoerig overleg en het bekijken van alle opties werd besloten dat de mannen een gedicht voor elkaar zouden schrijven, en dus automatisch de vrouwen ook. De epistels van de kinderen wil ik jullie niet onthouden. Beide wisten, op hun eigen, unieke manier een gedicht te maken.

Dochterlief deed het helemaal zelf. Ze ging er voor zitten en binnen een kwartier zat er een gedicht op één van mijn cadeaus. En dat gedicht ging zo.....

Liesie

Mooie naam van jou
Je hebt een douw
Douw van sweet
Je hebt vast wel een muggenbeet
Iedereen weet dat jij juffrouw bent
Daar ben je soms een krent
Maar hier thuis bij je Familie
Is alles skadielie
Daar en hier ben je wel een beetje streng
Maar als alles is dat kebeng
Je leest heel veel boeken
In je huis zitten heel veel hoeken
Maar na vol een uur
Is het gedicht zuur

Groeten Sint en Piet

Dit handgeschreven gedicht gaat in een lijst en komt ergens op een mooi plekje te hangen.

Het Wandelmannetje pakt dit op een geheel andere manier aan. Hij weet dat hij een waardeloze dichter is en dat ook zijn fantasie in dit soort gevallen ernstig te kort schiet. En dus vroeg hij zijn opa te hulp. Het Wandelmannetje vertelde waar het gedicht over moest gaan en opa schreef. En hoewel de tekst van dit gedicht niet te vergelijken is met die van dochterlief komt ook deze in een lijst, naast dat mooie plekje waar het gedicht van dochterlief komt te hangen.

Hallo A.

Wat heb ik nu vernomen
Je bent in bed terecht gekomen
De doktoren kunnen het niet vinden
En laten we er geen doekjes om winden
Wat het is, het is niet fijn
Zeker niet als je barst van de pijn
ook het sporten komt er niet van
Evenmin als het kijken naar het Wandelmannetje
Laten we hopen dat Amsterdam uitkomst brengt
En je terug kan brengen als een gezinde vent
Zodat je weer alles met je gezin kan doen
Want gezondheid is meer waard dan alle poen

Het beste van de Sint

In deze gedichten herkennen wij de karakters van onze kinderen. Ik denk dat we Sinterklaas nieuwe stijl nog een aantal jaren in ere houden.

Geen opmerkingen: