Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 3 december 2011

52.13 Jarig rokje

Het is hier in huis traditie dat de kinderen nieuwe kleren krijgen als ze jarig zijn. De ene keer koop ik ze. De andere keer maak ik ze. En soms is het een combinatie van beide. Dit jaar maakte ik een rokje voor dochterlief. Een eenvoudig patroon, waar ik een kleine aanpassing op deed.

Maar het begon met drie zwart-witte lapjes. Elk met een ander dessin. Daarna raderde ik het patroon uit. Het originele patroon kent een heuppas en een rokdeel, maar ik vind het rokdeel dan te groot in verhouding tot de heuppas. En dus deel ik het rokdeel in tweeën en gebruik daarvoor twee verschillende lapjes.



Ik ben in de drukte van de afgelopen dagen vergeten om foto´s te maken van het maakproces, maar het eindresultaat is wel vastgelegd.


Dochterlief was erg tevreden over haar nieuwe kleren. Het rokje vind ze leuk, maar de heuse, echte hakschoenen waren toch wel het hoogtepunt van de nieuwe outfit.

Geen opmerkingen: