Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

vrijdag 25 februari 2011

Feestje

En toen was het zover. Vrijdagmorgen om 6 uur vertrokken we naar EuroDisney ter ere van ons twaalf-en-half-jarig huwelijk. Het wandelmannetje en dochterlief waren spontaan klaarwakker toen we ze wekten. Op schooldagen gaat dat vaak veel moeizamer. We reden lekker door en aten onze eerste broodjes in de auto met daarbij een kopje koffie of thee.

Bij Antwerpen kwamen we terecht in het laatste restje file van de ochtendspits, maar gelukkig leverde dit niet veel vertraging op. Een maal voorbij Antwerpen hielden we onze eerste pauze. In het restaurant had het wandelmannetje al wel zin in pizza, maar daar vonden wij het nog niet de juiste tijd voor.

Na een rondje plassen, benen strekken en een bakkie met iets lekkers, gingen we weer verder. Op naar Frankrijk. Ondertussen kwam het zonnetje af en toe om het hoekje gluren en zagen we de temperatuur oplopen. Dat zag er goed uit dus. Zonder problemen reden we Frankrijk binnen en al snel zaten we op de tolweg A1. Daar reed het heerlijk door, de zon deed steeds beter zijn best en de temperatuur bleef oplopen. Zoveel dat wij tijdens de tweede pauze zonder jas stonden te genieten van het zonnetje, terwijl de Fransen naast ons nog van winterjas, muts en handschoenen waren voorzien. Het wandelmannetje had een parcours voor zichzelf uitgezet, waarbij gerend, geklommen, gesprongen en gekropen moest worden. Dochterlief volgde en zo raakten ze mooi wat energie kwijt.

Na deze stop besloten we om in één ruk door te rijden naar de Davy Crockett Ranch, ons onderkomen voor de komende dagen. Gelukkig was dat niet meer zover en om één uur stonden we voor de slagboom. Bij de receptie waren we snel aan de beurt en omdat we pas om 4 uur ons "chalet" konden betreden, reden we snel door naar het park. Om twee uur stond de auto op de parkeerplaats en kon het grote avontuur beginnen.

Na een spectaculaire rit in Space Mountain, waar dochterlief tijdens het wachten in de schemerige ruimte vroeg of het echt niet eng was, stapten er twee zeer enthousiaste kinderen uit de wagentjes. Het was cool, kicken, vetgaaf en ........ nog veel meer. Op weg naar de mijnwerkersachtbaan kwam er een parade langs, dus die hebben we ook gelijk even meegepikt. Tijdens het wachten bleek er een storing te zijn en die kon niet meer verholpen. Toen hebben we maar besloten om naar ons onderkomen te gaan. Het was tenslotte een lange dag geweest en we hadden nog 3 dagen te gaan.

Geen opmerkingen: