Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 18 november 2023

Nunspeet-Vierhouten-Nunspeet

In 2022 liep ik met Hilly en Kenneth de Fjallraven Classic Denemarken, dat was een fantastische belevenis. Wij vatten toen het plan op om ook de Fjallraven Classic Zweden te gaan lopen. Kenneth deed dat afgelopen jaar al, Hilly en ik hadden deze tocht gepland voor 2024.

Nu is het Kenneth zo goed bevallen dit jaar, dat hij volgend jaar weer mee wil en ook T, die Hilly heeft leren kennen tijdens Fjallraven Duitsland ziet Zweden wel zitten. Het plan is dus om met zijn vieren naar Zweden te gaan. En omdat je nooit te vroeg kan beginnen met plannen en voorpret, gingen we vandaag met zijn vieren op pad. Een rondje "Verscholen Dorp" grotendeels vergelijkbaar met etappe 14 van het Westerborkpad.
 
Het was wat druilerig weer, maar na een bakkie konden we gelukkig droog starten. We zwierven door het bos over paden en paadjes, tot we na een flink aantal kilometers toch wel even wilden pauzeren. Helaas was er geen bankje in de buurt te vinden. Met behulp van een app, vonden we een bankje, al moesten we daarvoor wel een klein ommetje van de route af voor maken.










Tijdens de rust werd het steeds natter, zodat we toch de regenkleding maar aantrokken, niets zo vervelend als natte kleding. Tijdens het wandelen hadden we het over hoe naar te Zweden te reizen en natuurlijk vroegen we Kenneth de oren van het hoofd over zijn  ervaringen en of er dingen waren die we echt nog moeten aanschaffen voor die tijd. De tijd vloog dan ook voorbij.

Toen we Vierhouten bereikten, kwamen we tot de ontdekking dat het Verscholen Dorp zo goed verscholen is, dat we hem hadden gemist. We zijn ergens verkeerd gelopen, waarschijnlijk bij het ommetje voor het bankje. We zagen op een bordje dat het nog ruim 3 km lopen was naar het Verscholen Dorp. Heen en weer is dat dus ruim 6 km, dat was ons te ver om alsnog daarheen te lopen. Het werd dus de plaatselijk horeca in Vierhouten....












We waren nu op twee-derde van de route, dus nog zo'n 7 km te gaan vanaf Vierhouten. Tijdens die 7 km werd het langzaam droog, zodat we nog even volop konden genieten van het mooie herfstweer en het mooie herfstbos.







Vol plannen en met de afspraak om vaker met zijn vieren te gaan wandelen, bereikten we de auto weer. De voorpret voor de Fjallraven Classic Zweden is begonnen.

Geen opmerkingen: