Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zondag 19 januari 2014

52.80 Het is een begin...

Afgelopen week ben ik eindelijk gestart met de sweater voor Dochterlief. Omdat het grootste deel van het werk zit in het maken van de capuchon en de zak ben ik daar mee begonnen. En ik moet zeggen dat de aanpassingen die ik aan de capuchon heb gedaan ook nog tijdwinst opleveren, dus dat is zeker een optie voor volgende sweaterprojecten. Nou ja, afhankelijk van het resultaat natuurlijk.... De zak stikte ik door met een siersteek en zo ziet deze sweater er alweer heel anders uit dan die van haar broer.



Daarna de zak op het voorpand gestikt, de schoudernaden gestikt en doorgestikt en vervolgens de capuchon langs de hals vastgezet. Toen ik de doorstikrand van de capuchon aan het spelden was, kwamen de schatjes vragen of ze een film mochten kijken. Op zondagmiddag is dat natuurlijk geen probleem, alleen staat de naaimachine in de kamer waar zij het liefst een film kijken. Dochterlief gaf aan dat ze dan toch liever nu een film ging kijken. als ik maar niet te lang zou wachten met het afmaken van haar sweater. Ja, ja, alsof ik verder niets te doen heb komende week...

Maar het meeste werk is achter de rug, dus wie weet lukt het om volgend weekend ook de belofte aan Dochterlief in de lossen.


Geen opmerkingen: