Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 11 januari 2014

52.79 Droomdekens en CAL

Na lang twijfelen kozen Wandelmams en ik er voor om deze zaterdag niet te gaan wandelen, maar om een mini-droomdekendag te houden in huize Wandelen en meer. Dochterlief sloot zich ook bij ons aan en zo werd de keuken en de "hobbykamer" het domein van de dames. En gezien de hoeveelheid neerslag die hier viel, hebben we de goede keus gemaakt.

Dochterlief ging verder met de droomdeken waar ze tijdens de landelijke droomdekendag al aan begonnen was. Ze moest nog twee harten met behulp van vliesofix op de ondergrond strijken en daarna stikte ze de harten vast. Dat moest toch makkelijk lukken voor de lunch.



Ik hield mij ondertussen bezig met het quilten van de droomdeken waar Dochterlief al eerder de top voor had gemaakt. Dus die met trekkers. Het grootste deel was al gedaan, dus het moest toch lukken om dat af te krijgen.



Ook Mams had nog de droomdeken liggen waar ze tijdens de landelijke droomdekendag aan begonnen was. Daar moesten nog een paar blokken aan gezet worden.


En voor de lunch hadden we alle drie ons eerste doel bereikt. Om dat te vieren haalden we een bakje kibbeling (ook voor Manlief en de Wandelkerel) en na de lunch gingen we vol enthousiasme verder.

Mams ging de top rijgen aan de achterkant. Dochterlief ging de tussenblokken aan de hartblokken stikken en ik ging snijden. Er waren nog maar een paar tussenblokken gesneden voor Dochterlief en ik wilde haar aan het werk houden. Daarnaast moest ik ook voor de "trekkerquilt" gaan snijden. Eerst de overstekende randen netjes snijden en daarna de repen voor de afwerkrand. Tja, dan heb ik liever dat Dochterlief verder kan, mijn portie komt daarna wel.





Nou ja, mijn portie kwam niet meer, maar aan het eind van de dag waren we alledrie errug tevreden met de resultaten van vandaag. Dochterlief heeft vier van de zes stroken aan elkaar zitten, Mams is begonnen met quilten en ik kan de volgende keer beginnen met het afwerken van de "trekkerquilt".






Daarnaast heb ik afgelopen week ook gehaakt. En omdat deze week is gebleken dat ik dat haken 's middags of 's avonds zomaar een (half) uurtje of meer kan oppakken, heb ik besloten om het haken en mijn 52-blogs te splitsen. Het voornemen is nu om op vrijdag de Crocket Along (CAL) te publiceren en op zaterdag of zondag de 52. Dit hangt af van de wandeldag. Wandelen op zaterdag, 52 op zondag (en andersom..)

En dan nu....... De eerste twee toeren van de CAL........



En de aanzet voor toer 3. Ik weet al hoe het eruit gaat zien. En jullie zien het resultaat komende vrijdag.


Geen opmerkingen: