Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

dinsdag 30 april 2013

KRoninginnedag

Na vele discussies over hoe deze dag toch moest gaan heten, kwamen de schatjes tot de conclusie dat het vandaag KRoninginnedag was. En deze dag begon als een zondag. Dus ik was als eerste beneden, dacht ik...... Maar tot mijn grote verbazing lag de Wandelkerel languit op de bank en hij was slechts halfwakker. Achteraf kan ik mij vaag herinneren dat hij inderdaad had gezegd dat hij naar beneden ging, omdat hij ruzie had met zijn beddengoed. Gelukkig lag de bank ook lekker en waren zijn ogen weer dicht gevallen, dus hij begon uitgerust aan deze historische dag.

En zo genoot ik van mijn ontbijt in het gezelschap van Zoonlief. Ik deed snel de laatste boodschappen en om kwart voor 10 dook ook Dochterlief op en met zijn drieën keken we om 10 uur naar de abdicatie. Dochterlief had direct een groot respect voor de drie prinsesjes, want al die mensen de hand schudden, lief lachen en stil zitten zijn nou niet bepaald haar sterke punten. Net na half 11 kwam ook Manlief beneden en toen vond Dochterlief dat het tijd was voor een tompouce. En zo had Manlief een zeer gezond ontbijt....

Voor Manlief ziek werd brachten we de ochtenden van de Koninginnedag thuis door en in de loop van de middag vetrokken we naar het feestterrein van ons prachtige dorp om daar een paar uurtjes door te brengen. Voor we kinderen kregen, verbleven we altijd in de directe omgeving van de biertent, later werd het hele terrein benut voor een bezoek aan de rommelmarkt, een rondje op een pony, het aaien van konijnen, het oplaten van ballonnen om uiteindelijk toch te belanden in de buurt van de biertent, waar ook voor muziek werd gezorgd, zodat de schatjes zich ook vermaakten. Niet alleen vanwege de muziek, maar ook omdat het halve dorp aanwezig was en dus ook veel vriendjes en vriendinnetjes.

Vorig jaar sloegen we voor het eerst sinds vele, vele jaren het bezoek aan het feesterrein over. En dan blijkt maar weer hoe belangrijk vrienden zijn. Want als manlief niet naar het feestterrein komt, komt het feestterrein naar manlief. En zo zat ons huis ineens vol vrienden. En ook dit jaar gebeurde dat weer. En zo werd deze KRoninginnedag een beKRoning van vele jaren vriendschap. Zowel tussen de volwassenen, als tussen de kinderen, die niet anders weten dat dat zij vele bijzondere dagen samen beleefd hebben en hopelijk nog vele bijzondere dagen samen zullen beleven.







Dus ik toost op onze nieuwe Koning, maar ik toost vooral op de liefde en de vriendschap!!!! En hierbij bedank ik al die dierbare vrienden en familie die er voor zorgen dat wij kunnen blijven genieten van HET LEVEN.

Geen opmerkingen: