Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zondag 28 augustus 2011

Vierdaagse van de IJzer, de dag erna.....

Ook deze ochtend ging de wekker redelijk op tijd. Tenslotte moesten we voor 12 uur het kampement verlaten en hadden we nog een behoorlijke rit voor de boeg. Dus om 8 uur stonden we naast ons bed. Nou ja we, de kinderen vonden het allemaal prima en draaiden zich nog een keer om. Dat vonden wij geen probleem, want we konden al genoeg opruimen zonder hen direct uit bed te jagen.
Toen de schatjes waren bijgekomen, moesten ze toch uit bed, want Wandelmams en paps zouden onze koffers meenemen, zodat wij de voortent in de kofferbak konden leggen. Het had een groot deel van de nacht nog geregend, dus alle tentdoek was nog nat. Voorzichtigheid geboden dus.



Om kwart over 9 vertrokken mams en paps, nadat ze koffie en thee voor ons hadden gezet en wij zo veel mogelijk bende bij hen in de camper hadden gedrukt. In sneltreinvaart wisten manlief en ik de voortent af te breken en de vouwwagen in te klappen en om kwart over 10 verlieten we ons plekje.
Natuurlijk moesten we nog even een plaspauze houden op het kampement voor we Oostduinkerke definitief verlieten. Ook maakte ik nog snel een aantal foto's van onder andere de douchetent.


Op dat moment liep ook de (militaire) adjunct-directeur rond om foto's te maken en met hem maakten we nog even een praatje. Allereerst maakten we hem een compliment voor de goede organisatie. En natuurlijk vertelden we hem dat we enorm hebben genoten van deze Vierdaagse. Op zijn vraag of we weer terug zouden komen, antwoordde manlief als eerste. Zijn antwoord was dat we zeker nog eens terug zouden komen. En dat doen we ook zeker.
Maar er staan de komende jaren nog zoveel leuke meerdaagse (buitenlandse) tochten op mijn/ons lijstje, dus de kans is groot dat we de komende jaren eerst andere wandelevenementen gaan bezoeken.
Bijvoorbeeld: Tocht om de Noord, Marche de l' Armee, Edense Vierdaagse, Muur van Hadrianus, Coastal Path, Pieterpad en nog veel meer. Och nog zoveel te wandelen en te doen. Maar de Vierdaagse van de IJzer hoort ook zeker in dit lijstje thuis. Wat ons betreft is het een aanrader.

Na een zeer voorspoedige thuisreis begroeten we Wandelmams en paps weer. We hevelen zoveel mogelijk mijn en dijn weer over naar de rechtmatige eigenaar en gaan na een bakkie weer huiswaarts. Het resultaat van deze Vierdaagse...... Voor dochterlief 4 rozetten en voor het Wandelmannetje en mijzelf de "kleine bronzen medaille" en natuurlijk een flinke portie trots bij allen vanwege de geleverde prestatie!!!!!!


En natuurlijk een fantastische ervaring rijker. Voor "verwende kinderen van deze tijd" kan het geen kwaad om een aantal dagen door te brengen met eten wat de pot schaft, zonder electriciteit ("Kan ik mijn DS niet opladen?"), zonder luxe douchegelegenheid en vooral MET een heleboel mensen met hetzelfde doel: Het volbrengen van een 4-Daagse!!!

Tot over een paar jaar.

Voor informatie over de Vierdaagse van de IJzer zie de site: http://www.mil.be/vierdaagse/index.asp?LAN=N

2 opmerkingen:

Wandelmams zei

Heeeeeeeeeeeeeeeeej Liesie
Geweldig verwoord. Ik geniet nog steeds
Wandelmans

Peter zei

met plezier je wandelverslagen gelezen en proficiat en respect voor het uitwandelen van 4x24!

Je hebt mooie tochten in het vooruitzicht, ik zit er al stiekem in te 'snollen' welke ik ook zou meelopen (het 'belgische' lopen in mijn geval dan, niet het wandelen zoals 'lopen' op je shirts bedoeld wordt). ;)