Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

maandag 30 mei 2011

Groene vingers

De groene vingers van dochterlief nemen steeds vastere vormen aan. Na het kweken van basilicum en tomatenplantjes in een kasje, werden er aardbeienplantjes in een pot gezet en kreeg een appelboompje een plaatsje in de tuin. Elke dag wordt er trouw gekeken of alle planten nog voldoende water hebben of juist te veel en of ze verder nog iets nodig hebben.






En nu gaat het nog een stapje verder, want ze heeft een eigen moestuintje bij opa en oma. Samen met opa heeft ze gaten gegraven om palen in te zetten, zodat er een hekje geplaatst kon worden om de moestuin. Daarna werd een van haar tantes gebeld om te vragen of ze op de markt plantjes wilde kopen voor in de tuin. En op haar vrije middag ging ze naar opa om alle plantjes in de tuin te zetten. Er staat nu sla en bietjes. Een grote tomatenplant en de tomatenplantjes die ze zelf had gekweekt in haar kasje thuis.




In de moestuin staat ook een minikasje waarin zaadjes voor wortels en boontjes zijn gezet, zodat de plantjes straks netjes in de tuin kunnen. En twee, drie keer in de week stapt ze op de fiets om samen met opa de moestuin te controleren. Moet er water bij, staat er onkruid, groeien de plantjes al.... Vreselijk druk heeft ze het ermee.






En nu is het wachten op de eerste oogst.......

Geen opmerkingen: