Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zondag 5 december 2010

Het heerlijk avondje

Nou ja, het werd een heerlijk middagje. En ondanks het feit dat onze schatjes van hun geloof zijn gevallen, sloeg de nerveusiteit toch toe. Want wat zouden ze krijgen?????

Om de boel even tot rust te brengen (en onszelf ook nog een rustig uurtje op de bank te gunnen) werden de schatjes verbannen naar een andere kamer om een dvd-tje te kijken. Het kostte nog wat moeite om ze in de russtand te krijgen, maar uiteindelijk lukte het.

Wij een rustig een uurtje, zij een rustig uurtje. Nadat de dvd was afgelopen, werd het tijd om de chocolademelk warm te maken. En je snapt er niks van, maar toen dochterlief de chocolademelk uit de bijkeuken haalde, stond daar toch ineens een mand met cadeaus en nog twee grote pakken ernaast.

Dus snel chocolademelk opgewarmd, iets lekkers erbij en de kolonisten van Catan klaargezet.

Want wij pakken de cadeaus niet zomaar uit. Vorig jaar werd er mens-erger-je-verschrikkelijk gespeeld en wie 6 gooide mocht een cadeau uitzoeken. Dit jaar wilden de schatjes graag de kolonisten spelen. Tja, en wanneer mag je dan een cadeau uitzoeken. Nou als je 7 gooit natuurlijk, want dan komt de struikrover in actie!!!! Er werd dus fanatiek gespeeld, want iedereen wilde winnen en iedereen wilde een cadeau pakken.

Er werden kaartjes geruild, posities geblokt, straten en dorpen gekocht, er werd gejuicht en gemopperd en ondertussen cadeaus uitgepakt. De grootste wens van dochterlief werd vervuld, een karaokeset en zoonlief kreeg EINDELIJK zelf een radio-cd-speler. Iedereen was blij dus. Ik vooral, want ik won het spel!!!!!!!

Omdat er na afloop van het spel nog cadeaus over waren, we gooiden niet zo vaak 7, moesten we nog even doorgooien. En 7 gooi je niet zo makkelijk, dus voor de laatste 3 cadeaus zijn we nog een kwartier aan het gooien geweest.  
Na afloop kregen we dikke knuffels en bedankjes. En wat nu het mooiste cadeau was, dat was niet te zeggen. Want die radio-cd-speler was gaaf, maar het nieuwe clubtrainingspak was ook vetcool en dat was toch niet te vergelijken, dus alles, echt alles was supervetgaafcool. Gelukkig maar.

Geen opmerkingen: