Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

maandag 25 december 2023

Eerste kerstdag

Een ouderwetse eerste Kerstdag. De Wandelkerel die laat zijn bed uitkomt, omdat een van zijn beste maten jarig is op 24 december en hij dus al sinds jaar en dag Kerstavond daar, met zijn vaste vriendenclub, doorbrengt. Dochterlief en Manlief rond 10 uur aan de koffie en ik natuurlijk aan de thee. Lekker kletsen en lachen met elkaar.

Om twaalf uur de Wandelkerel uit bed gehaald en vervolgens lunchen aan tafel. En dat aan tafel is bij ons wel een dingetje. Voor Manlief is aan tafel eten best een inspanning, dus meestal eten wij met het bord op schoot, zodat hij lekker in zijn blauwe troon kan blijven zitten. Nu aan tafel lunchen is dus extra genieten, je hebt nu eenmaal meer contact als je met elkaar aan tafel zit. Een moment om te koesteren dus.






Na de lunch moest de Wandelkerel zijn gedicht nog schrijven en dus gingen onze wegen tijdelijk uit elkaar. De Wandelkerel ging heerlijk in zijn bed hangen, Dochterlief en ik liepen een rondje en toen we terug waren deden Dochter- en Manlief een spelletje Yahtzee. Precies op het afgesproken tijdstip begon de printer te ratelen en twee tellen later kwam de Wandelkerel de trap af. Tijd voor cadeautjes....










Cadeautjes uitpakken doen we door te dobbelen en dit jaar was het getal 1....


De eerste vijf rondes gooide Dochterlief elke ronde 1 en zij was de enige die 1 gooide. Ze had dus al snel last van keuzestress, want wat een verantwoordelijkheid om cadeautjes uit te zoeken en te verdelen......

We hadden lol om de gedichten, we genoten tussendoor van een beker warme chocolademelk en we waren blij met onze cadeaus.










We sloten de dag af met een borrelplank, het bord op schoot en gezellig kletsen, spelletjes doen en Dochterlief verwerkte al een van haar cadeaus.









Het was een heerlijke familiedag, genieten van elkaar, samen en apart. Een dag met een gouden randje.

Geen opmerkingen: