Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

maandag 18 augustus 2014

Een heerlijke hobby

Al sinds ze een jaar of 10 is, is Dochterlief gek op koken. In eerste instantie wilde ze helpen bij de warme maaltijd. En na een paar keer helpen kookte ze in haar eentje een complete maaltijd. Haar eerste maaltijd bestond uit gebakken aardappels, hamburgers en broccoli. Na verloop van tijd breidde ze haar assortiment uit en nog even later legde ze zich toe op taart, cake en cupcakes. En wij genoten van haar creaties.

Ondertussen is ze ruim 12 en heeft ze mij helemaal niet meer nodig in de keuken. Ze zoekt zelf een recept, doet de inkopen (uit papa's portemonnee) en een poos later staat er iets heerlijks op tafel. Wel geeft ze vaak een eigen draai aan het recept, net iets anders dan het origineel.

Afgelopen donderdag liepen we een Wereldwinkel binnen en daar zag ze een kookboek dat direct haar aandacht trok. En dat is logisch, kijk maar.



En terwijl ik in de winkel rondsnuffelde, was Dochterlief verdiept in het kookboek. Na mijn snuffelronde sloot ik mij bij haar aan en ik moest al dat heerlijks bekijken. Tja en toen zag ik Dochterlief denken. Ik wil dit kookboek, maar het is wel veel geld. Maar ik heb ook al veel gekregen de laatste tijd, hoe pak ik dit aan? En ineens zag ik het lichtje branden. "Mam, als ik nou de helft betaal, wil jij dan de andere helft betalen?" En deze mam, trapte er in.

En afgelopen weekend heeft ze twee heerlijke recepten uit het boek voor ons gemaakt. Ik werd nog net even toegelaten in de keuken om een paar foto's te maken, maar verder moest ik mijn mond houden. Maar dat had ik er graag voor over. We hebben gesmuld!!!!


Eiersalade met krispy bacon voor de lunch.


En 's avonds een heerlijke hamburger.








Ik hoop dat Dochterlief nog lang deze hobby blijft uitoefenen, want man-o-man wat kan dat kind koken!!!!

Geen opmerkingen: