Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 5 juli 2014

Bostocht, Dwingeloo

Het wordt een traditie. Het weekend voor vertrek naar Nijmegen op zaterdag de Bostocht in Dwingeloo lopen bij WV DOS, ons eigen cluppie en op zondag dan de Klaverblad Wandeltocht in Uffelte. Beide dagen 20 km, zodat we nog één keer 2 dagen achter elkaar lopen, maar we ons niet te veel hoeven inspannen en er niet zo heel vroeg uit hoeven.

En zo stonden de Wandelkerel en ik om 8 uur bij Wandelmams op de stoep. Na een rustig ritje naar Dwingeloo en zoals elk jaar weer de vraag, waar ligt de startlocatie precies, o ja, hier, vertrokken we nog voor 9 uur voor onze wandeling. Er waren veel wandelaars op pad, dus er was genoeg te horen onderweg. En de Bostocht deed zijn naam eer aan. Veel bos en veel bomen.Al na 6 km was de eerste rust bij de bekende Bospub en dat vonden we deze keer niet erg. Het was drukkend warm en daardoor benauwd. Een goede reden om het ondershirt uit te doen. We dronken een bakkie en na een korte rust liepen we weer verder. We waren nog maar net op weg of er dook een hunebed op in de schoen van Wandelmans, zodat er toch weer even gestopt moest worden om deze last te verwijderen.


En ondanks dat we al veel door het Dwingelderveld hebben gewandeld, kwamen we op nieuwe paden, waarvan een deel ook nieuw aangelegd. We staken een stuk heide over, waar we in de verte runderen zagen liggen, daar kwam ook het zonnetje door, waardoor het nog warmer en drukkender werd. Even later liepen we aan de andere kant van de heide (en de runderen) langs water en daar waaide het heerlijk, zodat ik even kon uitwaaien en doorluchten....


We staken ook een nieuw pad over, via nieuw aangelegde bruggen over moerassig gebied. Een belevenis op zich.
Daarna kwamen we weer in het bos, waar het, zonder wind weer een stuk benauwder was. Na in totaal 15 km kwamen we weer bij de Bospub. Nu kozen we voor een kop soep. En zowel de mosterdsoep als de preisoep waren heerlijk. Omdat de weersvoorspelling aangaf dat we vanaf een uur of één regen konden verwachten, besloten we om niet te lang te blijven zitten.


Helaas had dit niet het gewenste effect, want met nog zo'n 3 à 4 km te gaan begon het te regenen. Eerst zachtjes, maar even later zo hard dat we toch besloten om de poncho's aan te doen. Het maakte het wandelen er ook niet makkelijker op. De bovenlaag op de bospaadjes werd nat, maar daaronder bleef het kurkdroog, zodat het glibberen werd. Maar zonder kleerscheuren bereikten we de finish op camping Torentjeshoek. Het viel niet mee vandaag, eerst door de drukkende warmte en daarna door de glibberige ondergrond, maar het was toch lekker wandelen daar in Dwingeloo.


Geen opmerkingen: