Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

donderdag 18 oktober 2012

Sunset

Soms doe je dingen niet mogen:

- Dubbel parkeren
- Of even snel een boodschap doen zonder parkeerkaartje te halen
- Fietsen zonder licht
- Een klein leugentje om jezelf iets minder "slecht" te maken
- Of je kinderen gebruiken om ergens onderuit te komen
- Boos worden, terwijl je weet dat de ander er niets aan kan doen
- Te hard rijden
- Een rekening te laat betalen
- Of je telefoon gebruiken tijdens het autorijden

En dat laatste heb ik gedaan vanmorgen. (Zal ik nu een boete krijgen van een oplettende agent?) Ik gebruikte mijn telefoon trouwens niet om te bellen, maar om foto's te nemen. Dit is geen excuus, ik weet dat je ook niet mag fotograferen tijdens het rijden, maar het uitzicht was te mooi. Boefje IK!!!!

Links van mij zag ik een prachtige zonsopgang. De hemel verkleurde van donkerpaars naar lichtgeel.



En rechts van mij. Rechts van mij verscheen een regenboog. Maar door de opkomende zon kreeg die regenboog een bijzondere glans. En ondertussen heeft de regenboog een bijzondere plaats in mijn hart gekregen.



Op momenten dat ik het moeilijk heb, verschijnt mijn veelkleurige vriend. En vandaag had ik het moeilijk. Ik verlang(de) naar vakantie, maar er was ook een activiteit op school. Maar die sloeg ik over, omdat ik aan mezelf en mijn gezin dacht. En dan wil dat stemmetje van binnen nog wel eens lelijk doen. En dat deed dat verrekte stemmetje vanmorgen ook. Totdat de regenboog verscheen. Toen wist ik dat ik de goede beslissing had genomen.

Je kunt tenslotte niet overal aanwezig zijn. Dank je wel, mijn vriend de Regenboog!!!!

Geen opmerkingen: