Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 7 oktober 2023

Perenpluk Ruinerwold

Al sinds jaar en dag is er op de eerste zaterdag van oktober de jaarlijkse perenpluk in Ruinerwold. Daar, aan de Dokter Larijweg, staan ik weet niet hoeveel perenbomen. Je kunt zo'n boom "kopen" en dan heb je de hele dag de tijd om alle peren van de boom te plukken. Samen met Mams en mijn zusjes ging ik het een keer mee maken. We keken eerst even de kat uit de boom, hoe dat nou ging met de veiling, maar al snel hadden we twee bomen "gekocht" voor €10.



Daarna begon de uitdaging, want hoe krijgen we die peren van de boom. Nou op veel verschillende manieren.
 









Toen we echt niet meer peren van "onze" bomen konden halen, liepen we nog een rondje door en om de Karstenhoeve voor we weer richting huis gingen. 
 












 
Hier bleek dat we ruim veertig kilo peren hadden geplukt.  Een kleine rekensom leerde ons dat we per persoon ruim tien kilo stoofperen hadden voor slechts €2,50. Nu alleen dat schillen nog.....

Geen opmerkingen: