Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

vrijdag 9 maart 2018

Plezier

Vorig jaar vertelde ik hier dat de Wandelkerel na veel wikken en wegen had besloten om een andere kant op te gaan. De opleiding die hij toen volgde, bracht toch niet wat hij verwachtte. Hij wilde overstappen. In eerste instantie naar de opleiding sport en bewegen, maar toen tijdens het bezoeken van Open Dagen duidelijk werd dat de eerste twee jaar van deze opleiding ook voornamelijk bestaan uit lesgeven, werd duidelijk dat deze opleiding toch niet de juiste zou zijn.

Gelukkig kreeg de Kerel begeleiding van een overstapcoach en daar werd steeds duidelijker dat hij ruimte nodig heeft. Niet opgesloten in lokalen of sporthallen, maar buiten zijn, was het devies. En hoewel de Kerel gek is op dieren, wil hij daar niet zijn beroep van maken. na het maken van een aantal test en veel gesprekken kwam de opleiding Bos- en Natuurbeheer in beeld. Om een goed beeld te krijgen regelde de Kerel een snuffelstage van twee dagen bij Staatsbosbeheer en na die twee dagen was het overduidelijk. Deze opleiding moest het worden.

Gelukkig werd hij aangenomen en zo begon hij dit jaar opnieuw in klas 1. En in de loop van de maanden werd hij steeds enthousiaster. Hij haalde zijn bosmaaiercertificaat en zijn motorzaagcertificaat. Daarnaast is hij minimaal twee dagen per week praktisch bezig. De ene keer in het bos aan het snoeien, een andere keer nieuwe bankjes timmeren en af en toe ook wat straatwerk. En hij geniet.

Afgelopen twee weken liep hij stage bij Natuurmonumenten. En wat wij vorig jaar misten tijdens zijn stage, werd nu ruimschoots goedgemaakt. Elke dag kwam hij enthousiast thuis en vertelde over de dingen die hij had gedaan en had meegemaakt. Dat was vorig schooljaar wel anders, toen kwam er amper een woord uit. Ook kostte het hem nu geen enkele moeite om op tijd op te staan, terwijl wij hem vorig jaar regelmatig zijn bed uit moesten rammen.

En zelfs de kou van afgelopen dagen, kon hem niet deren. Zonder mopperen stapte hij bij een temperatuur van min 8 en een ijskoude oostenwind op de fiets om de ruim 10 km naar zijn stageadres te fietsen. Hij heeft dus duidelijk de goede keuze gemaakt.

Gelukkig is de volgende stageperiode in mei. Dan kunnen de mutsen, handschoenen, sjaals en dikke sokken vast wel in de kast blijven.


De Wandelkerel wil liever niet volledig in beeld hier, maar de lach op zijn gezicht is toch duidelijk te zien.

Geen opmerkingen: